Մասնագետները խոսել են ճարպազուրկ մթերքների վտանգների մասին

Դիտումներ 428

Մասնագետները խոսել են ճարպազուրկ մթերքների վտանգների մասին

Ցածր յուղայնությամբ ապրանքներ ձեռք բերելու ցանկությունը կապված է ավելորդ կիլոգրամներից ազատվելու ցանկության հետ։

 

 

Սովորաբար դա կապված է այն կարծիքի հետ, որ նման մթերքները պարունակում են նվազագույն քանակությամբ կալորիաներ:
Իրականում կաթը, մածունը և ցածր յուղայնությամբ այլ մթերքները ոչ մի օգուտ չեն տա քաշի կորստի համար:

 



Ճարպի փոքր տոկոսը բացասաբար է անդրադառնում մթերքի համի վրա, և, հետևաբար, արտադրողները հաճախ դա փոխհատուցում են՝ ավելացնելով մեծ քանակությամբ շաքար:

 


Ուստի ճարպազուրկ մթերքները ոչ միայն անօգուտ են, այլեւ կարող են վնաս պատճառել։
Այն կարող է նյութափոխանակության խանգարումներ առաջացնել։
Բացի այդ, նման սնուցումը խթան է, որ մարմինը սկսի ճարպ կուտակել, և դա հանգեցնում է արդյունքի, որը հակառակ է քաշի կորստի:

 



Բացի այդ, նվազում է վիտամին D-ի և այլ օգտակար նյութերի կլանման աստիճանը, ինչը վատթարանում է առողջական վիճակը։
Բացի այդ, նման մթերքների հաճախակի օգտագործման դեպքում մարմնի բոլոր համակարգերի աշխատանքը կվատթարանա։ Արտաքինից դա կարող է դրսևորվել որպես չոր մաշկ, փխրուն մազեր և այլ խնդիրներ:

 



Ամենաընթերցվածը