Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադիր լինեն այս մթերքները օգտագործելուց

Դիտումներ 1285

Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադիր լինեն այս մթերքները օգտագործելուց

Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն իրենց սննդակարգին

Բնականաբար, այն պետք է լինի հավասարակշռված ու ճիշտ։ Բայց սրանք բոլոր կանոնները չեն նման հանգամանքներում։

Պետք է հաշվի առնել, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են բարդացնել իրավիճակը ծաղկման շրջանում, դրանք կարող են առաջացնել ալերգիա:



Այս մասին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

Ինչպես նշել է սննդաբանը, անհրաժեշտ է հեռացնել պրոպոլիսը, մեղրը, կորիզավոր մրգերը (սալոր, դեղձ և ծիրան):

Խնձորն այս դեպքում նույնպես կարող է վնասակար լինել։



Բացի այդ, նպատակահարմար է հրաժարվել սմբուկից ու գազարից։ Որոշ ժամանակ պետք է հրաժարվել լոլիկից։ Ստիպված կլինեք բացառել նաև ընկույզը։

Երբ ծաղկման շրջանն ավարտվի, և ալերգիկ ռեակցիաները ավարտվեն, դուք կարող եք կրկին ուտել համեղ և առողջարար սնունդ:



Ամենաընթերցվածը