Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադիր լինեն այս մթերքները օգտագործելուց
Մարդիկ, ովքեր տառապում են ծաղկափոշու ալերգիայից, պետք է ավելի շատ ուշադրություն դարձնեն իրենց սննդակարգին
Բնականաբար, այն պետք է լինի հավասարակշռված ու ճիշտ։ Բայց սրանք բոլոր կանոնները չեն նման հանգամանքներում։
Պետք է հաշվի առնել, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են բարդացնել իրավիճակը ծաղկման շրջանում, դրանք կարող են առաջացնել ալերգիա:
Այս մասին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Ինչպես նշել է սննդաբանը, անհրաժեշտ է հեռացնել պրոպոլիսը, մեղրը, կորիզավոր մրգերը (սալոր, դեղձ և ծիրան):
Խնձորն այս դեպքում նույնպես կարող է վնասակար լինել։
Բացի այդ, նպատակահարմար է հրաժարվել սմբուկից ու գազարից։ Որոշ ժամանակ պետք է հրաժարվել լոլիկից։ Ստիպված կլինեք բացառել նաև ընկույզը։
Երբ ծաղկման շրջանն ավարտվի, և ալերգիկ ռեակցիաները ավարտվեն, դուք կարող եք կրկին ուտել համեղ և առողջարար սնունդ: