Լսե՞լ եք բորակիի մասին․ Ես առաջին անգամ էի պատրաստում․ Երեխաներս համից չկշտացան

Դիտումներ 1046

Լսե՞լ եք բորակիի մասին․ Ես առաջին անգամ էի պատրաստում․ Երեխաներս համից չկշտացան

Ձեզ հարկավոր է․

Ցորենի ալյուր 400 գրամ
Ձու 2 հատ
Ջուր
Աղ մեկ թեյի գդալ
Աղացած միսն 400 գրամ
Սոխ մեկ հատ
Կանաչիներ
Աղացած սև պղպեղ
Բուսական յուղ

 



Նախ պատրաստենք խմորը։ Ալյուրը մաղել ամանի մեջ կամ անմիջապես սեղանի վրա, ավելացնել աղ, ձու և ջուր։ Լավ խառնել և հունցել պելմենի պես պինդ խմոր։
Խմորը պետք է դառնա հարթ և առաձգական, դրա համար այն կարելի է ծեծել սեղանի վրա: Պատրաստի խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել կես ժամ հանգստանա։
Այդ ընթացքում անցնենք միջուկին։ Սոխը պետք է մաքրել, մանր կտրատել և մի փոքր տապակել բուսայուղի մեջ։

 


Այժմ սոխին ավելացրեք աղացած միս։ Տապակել միջին ջերմության վրա, մինչև փափկի, մոտ 10 րոպե: Կարելի է ծածկել կափարիչով։
Տապակելու վերջում աղ, պղպեղ, համեմել ըստ ճաշակի և ավելացնել մանր կտրատած կանաչիները։ Կարելի է նաև լոլիկ ավելացնել, բայց նորից, սա ըստ ճաշակի։ Աղացած միսը թողնում ենք սառչի, դրա համար ավելի լավ է տեղափոխել առանձին ամանի մեջ։
Խմորը գրտնակում ենք մոտավորապես 2 մմ հաստությամբ և կտրում ենք 5x5 սմ լայնությամբ քառակուսիների, ես դա անում եմ պիցցայի կտրիչով, շատ հարմար և արագ։



Պատրաստում ենք բորակին։ Խմորի վրա դնում ենք միջուկը՝ մոտ մեկ թեյի գդալ, երկու կողմից կծկում ենք։ 
Դնել կաթսայի կամ տապակի մեջ, բաց կողքով դեպի վեր: Լցնել եռացող արգանակը, որպեսզի այն ծածկի դրանք 3/4-ով։ Դնել միջին կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի։ Այնուհետև կրակը նվազագույնի ենք հասցնում և կափարիչի տակ թողնում ենք պելմենիները մոտ տասը րոպե: Արգանակը չպետք է եռա:

 


Պելմենիները նրբորեն դրեք քամոցի մեջ և թողեք, որ հեղուկը թափվի:
Տապակի մեջ լավ տաքացնել ձեթը և տապակել պելմենին։
Տապակել երկու կողմից մինչև դարչնագույն դառնա:

 

 



Ամենաընթերցվածը