Լավագույն մթերքները, որոնք կօգնեն հաղթահարել փորկապությունը
Արդյունավետ բնական լուծողականները բոլոր այն լուծողական արտադրանքներն են, որոնք նպաստում են աղիների բնական բարեկեցությանը: Օրինակ՝ հաճախակի փորկապության դեպքում ամենաառաջարկվող մթերքներն այն մթերքներն են, որոնք հարուստ են մանրաթելերով, օրինակ՝ կիվին, ինչպես նաև ամբողջական ձավարեղենն ու բանջարեղենը:
Արդյունավետ բնական լուծողականների օգտագործումը նպաստում է կանոնավորությանը, քանի որ այս մթերքներում հայտնաբերված բջջանյութը սնուցում է աղիների միկրոբիոտան՝ գործելով որպես լուծողական՝ առանց օրգանիզմը սթրեսի: Աղիների կանոնավորությունն օգնում է մարմնին ոչ միայն վերացնել թափոնները, այլև բարելավել ընդհանուր բարեկեցությունը՝ ուժեղացնելով իմունային պատասխանը և սահմանափակելով ալերգիկ ռեակցիաները և բորբոքումները, որոնք պատասխանատու են ծերացման համար:
Ամբողջական ձավարեղենը, մրգերն ու բանջարեղենը հիանալի միջոց են երբեմն փորկապության և ծույլ աղիների արթնացման համար: Արդյունավետ բնական լուծողականները կանոնավոր ընդունելու դեպքում կանխում են խրոնիկական փորկապությունը, ինչպես նաև պինդ կղանքի ձևավորումը՝ դրանից բխող բոլոր խնդիրներով, ինչպիսիք են թութքը և գրգռվածությունը: Ահա ամենաարդյունավետ լուծողական արտադրանքները.
1. Չիայի սերմեր
Չիայի սերմերը հիանալի լուծողական սնունդ են, ինչպես նաև օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուների հիանալի աղբյուր, որոնք օգնում են վերահսկել ոչ միայն արյան ճնշումը, այլև խոլեստերինի մակարդակը: Այս բնական լուծողականները համարվում են նաև բնական հավելումներ, քանի որ դրանք հարուստ են C և B6 վիտամիններով, երկաթով, մագնեզիումով և կալիումով:
Chia սերմերը կարող են օգտագործվել երկու տարբեր եղանակներով. Աղիքների կանոնավորությունը խթանող գելից օգուտ քաղելու համար խորհուրդ է տրվում նախաճաշին մեկ բաժակ ջուր խմել չիայի սերմերով՝ դրանք գիշերը թրջելուց հետո: Կամ որպես խորտիկ՝ ավելացնելով մի քանի թեյի գդալ սերմեր յոգուրտի և սմուզիների, ինչպես նաև աղցանների և ապուրների մեջ, որոնք կատարյալ են ճաշի կամ ընթրիքի համար:
2. Կտավատի սերմեր
Կտավատի սերմերը համարվում են արդյունավետ բնական լուծողականներ, քանի որ փափկացնում են կղանքը աղիներում՝ հեշտացնելով տարհանումը, ինչպես նաև այն պատճառով, որ ունեն հակաբորբոքային և փափկեցնող ազդեցություն աղիների պատի վրա:
Կտավատի սերմերի լուծողական ազդեցությունը կարելի է օգտագործել թեյի հետ։ Այն պատրաստելու համար բավական է մեկ ճաշի գդալ կտավատի սերմը նոսրացնել մի բաժակ տաք ջրի մեջ և պնդել մոտ քառորդ ժամ։ Շատ արդյունավետ է նաև թուրմը։ Դա անելու համար բավական է չորս ճաշի գդալ կտավատի սերմը քառորդ ժամ եռացնել մեկ լիտր ջրի մեջ։ Ցանկալի է, որ սերմերը լցնել ջրի մեջ մինչև այն եռալ։ Օգտագործելուց առաջ արգանակը զտեք և թողեք, որ սառչի։
Կարդացեք նաև. Ինչու՞ պետք է խմել կիտրոնով ջուր
3. Պսիլիումի սերմեր
Պսիլիումի սերմերը շատ հզոր լուծողական են իրենց մանրաթելերի և լորձաթաղանթների շնորհիվ՝ բազմաթիվ օգտակար հատկություններով, ինչպիսիք են հակաբորբոքային, հանգստացնող և մաքրող, ինչպես նաև բարելավում է իմունային համակարգը:
Ինչպես չիայի սերմերի դեպքում, ավելի լավ է գիշերը թխել մի բաժակ ջրի մեջ: Այս պրոցեդուրան թույլ կտա ազատվել գելից, ինչը նպաստում է կղանքի մեջ հեղուկի յուրացմանը՝ նվազեցնելով փորկապությունը, բայց նաև փորլուծության առաջացումը:
4. Սալոր և սալորի հյութ
Փորկապության բնական միջոցների շարքում շատ կարևոր է սալորաչրի հյութի դերը, և ոչ միայն այն պատճառով, որ սալորաչիրը բնական լուծողական է, որն իր հատկություններով արդյունավետ է, այլ նաև ունի շատ լավ համ։ Բացի այդ, չպետք է մոռանալ, որ սալորաչիրը լուծողական մթերք է, բայց ունի նաև բազմաթիվ օգտակար ազդեցություններ օրգանիզմի վրա, քանի որ հարուստ է երկաթով, վիտամին K-ով և կալիումով, որն իդեալական է օստեոպորոզի կանխարգելման համար։
Մեկ լիտր սալորաչիրի հյութ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է հինգ բաժակ ջուր և մեկ բաժակ սալորաչիր։ Չորացրած սալորը թրմեք չորս բաժակ տաք ջրի մեջ մինչև 24 ժամ։ Հետո ամեն ինչ խառնել, քամիչով հեռացնել կոշտ միջուկը և ստացված հյութին ավելացնել ևս մեկ բաժակ ջուր։ Այն կարելի է պահել մինչև հինգ օր սառնարանում։
5. Գերչակի յուղ
Գերչակի յուղը հզոր և արդյունավետ բնական լուծողական միջոց է, բայց չպետք է երկար ժամանակ ընդունել: Այս արդյունավետ բնական լուծողականը իսկապես խորհուրդ է տրվում որպես հատուկ միջոց փորկապության դեմ: Լավ ազդեցություն ստանալու համար խորհուրդ է տրվում առավոտյան մեկ գդալ ձեթ ընդունել՝ դատարկ ստամոքսին։ Եթե համը ձեզ դուր չի գալիս, կարող եք խառնել նարնջի հյութի հետ։
6. Կիվի
Կիվին հայտնի է որպես հզոր բնական լուծողական, բայց նրանք նաև այլ ազդեցություն ունեն։ Օրինակ, օրական մեկ կիվի բավարար է վիտամին C-ի բոլոր առաջարկվող օրական չափաբաժինները բավարարելու համար: Աղիքների կանոնավորությունը բարելավելու համար խորհուրդ է տրվում առավոտյան նախաճաշին մի քանի հասած կիվի ուտել: Կամ կարող եք կիվի սմուզի պատրաստել մի քանի ճաշի գդալ չիայի սերմերով, որը կատարյալ է որպես խորտիկ կամ նախաճաշի համար:
7. Կոկոսի յուղ
Արդյունավետ, բայց քիչ հայտնի լուծողական արտադրանքներից է կոկոսի յուղը: Ընդունելուց առաջ պետք է ուշադիր կարդալ պիտակը և համոզվել, որ սա սննդի համար նախատեսված յուղ է և ոչ զտված։ Եթե համը հաճելի չէ, խորհուրդ է տրվում մեկ ճաշի գդալ կոկոսի յուղ լուծել մածունի կամ սմուզիի մեջ։
8. Կոկոսի ջուր
Բացի կոկոսի յուղից, կոկոսի ջուրը համարվում է նաև արդյունավետ բնական լուծողականներից մեկը, որը հարուստ է վիտամիններով, կալցիումով, կալիումով և առաջին հերթին բջջանյութով (օրական չափաբաժնի մոտ 11%-ը): Թուլացնող ազդեցություն է ստացվում՝ խմելով մի բաժակ կոկոսի ջուր, որը վերցված է անմիջապես թարմ կոկոսից: Եթե դուք չունեք թարմ մրգեր ամեն օր, կարող եք գնել կոկոսի ջուր՝ համոզվելով, որ այն պարունակում է ոչ ավելի, քան 50 կալորիա յուրաքանչյուր մատուցման համար՝ առանց շաքարի ավելացման: