Կրկին վերադառնանք տորթերին. Հայերեն թարգմանությամբ այն կոչվում է «Տղամարդու իդեալ». Ահա բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
3 բաժակ ալյուր
1,5 բաժակ շաքարավազ
4 ձու
1 ճ/գ սոդա
4 ճ/գ մեղր
1 ճ/գ 6% քացախ
1 տուփ վանիլային շաքար
100 գ ընկույզ
Կրեմի համար.
1 բանկա խտացրած կաթ
200 գ կարագ
100 գ ընկույզ
Ներծծման համար.
1 բաժակ թունդ եփած սուրճ
50 մլ կոնյակ
2 ճ/գ շաքարավազ
Զարդարելու համար.
շոկոլադ
50 գ ընկույզ
Պատրաստել 2 շերտ. Դրա համար ձվերը կոտրեք խորը ամանի մեջ և վրան լցրեք 1,5 բաժակ շաքարավազ։
Զանգվածը հարում ենք հարիչով մինչև հարթ լինի, ավելացնում ենք մեղրը և նորից հարում։
Ալյուրն ու վանիլային շաքարը լցնել ամանի մեջ և ձեռքերով հունցել ոչ շատ հաստ խմոր։
Ավելացնել քացախով մարած սոդան և նորից լավ խառնել։
Ընկույզները մանրացրեք մինչև մանր փշրանքները, ավելացրեք խմորին և նորից խառնեք։
Ստացված խմորը բաժանել 2 հավասար մասերի և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե։
Պատրաստի և արդեն սառեցրած շերտերը զգուշորեն կիսով չափ կտրատեք։
Պատրաստեք կրեմը. Տարայի մեջ լցնում ենք նախապես տաքացրած կարագը, վրան ավելացնում խտացրած կաթը և զանգվածը հարում ենք հարիչով մինչև հարթ լինի։
Խառնուրդին ավելացնել ընկույզը և լավ խառնել։
Ստացված կրեմը 10 րոպեով զովացնում ենք սառնարանում։
Մի փոքր բաժակ (150 մլ-ից ոչ ավելի) թունդ սուրճ եփեք: Ստացված սուրճի մեջ ավելացնել շաքարավազ, 50 մլ կոնյակ և խառնել։
Հավաքել տորթը. Առաջին տորթը թրջել և քսել կրեմով։
Կրկնեք այս պրոցեդուրան յուրաքանչյուր հաջորդ շերտի հետ և հավասարապես շարեք դրանք միմյանց վրա: Մնացած կրեմը քսել տորթի վերևի և կողքերի հատվածներին։
Ընկույզները մանրացնել և շաղ տալ տորթի կողքերին, իսկ վրան քերած շոկոլադ:
Պատրաստի տորթը 2-3 ժամով ուղարկում ենք սառնարան։