Կոլագենի ամենահարուստ աղբյուրը. Հացահատիկ, որը երիտասարդացնում է կանացի մարմինը 10 տարով․ 3 բաղադրատոմս
Բաղադրատոմս 1․
գարի - 1 բաժակ
ջուր - 5 բաժակ
ձեթ - 30 գրամ
աղ - ըստ ճաշակի
Գարին լցնել սառը ջրի մեջ և դնել կրակին: Հասցնում ենք եռման աստիճանի և 45 րոպե եփում ենք հանգիստ կրակի վրա։ Ջուրը քամում ենք։ Ավելացնում ենք յուղը, աղը և խառնում ենք։ Թողնում ենք 10 րոպե և պատրաստ է։
Բաղադրատոմս 2․
գարի - 1 բաժակ
կարագ - 1 ճաշի գդալ
ջուր
աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստի գարին լցնել եռման ջրի մեջ։ Եփել 5 րոպե։ Նշված ժամանակից հետո քամում ենք զանգվածը։ Կաթսայի մեջ լցնել 3,5 բաժակ սառը ջուր և հասցնել եռման աստիճանի։ Եռման ջրին ավելացնել կարագ և աղ։ Ավելացնել նաև գարին: Եփել չափավոր ջերմության վրա մոտ 35 րոպե։ Տապակը ծածկում ենք կափարիչով և մեկ ժամով ուղարկում 80 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
Պատրաստ է։
Բաղադրատոմս 3․
1 բաժակ գարի
1 լիտր ջուր
2 լիտր կաթ
Հացահատիկը լցնել ջրով և թողնել ամբողջ գիշեր։ Լվացեք հացահատիկը, քամեք ամբողջ ջուրը և լցրեք մի փոքր տաքացրած կաթի մեջ։ Կաթը բերեք եռման աստիճանի, ապա կաթսան կափարիչով փակեք և եփեք 3 ժամ։ Պատրաստ է։