Կոկոսի յուղը հաստ աղիքի քաղցկեղի դեմ. Արդյունքները բուժումից 2 օր հետո
Պարզվում է, որ լաուրինաթթուն կազմում է կոկոսի յուղի բաղադրության մոտ կեսը։ Լաբորատոր հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այս թթուն ունակ է սպանելու հաստ աղիքի քաղցկեղի բջիջների 93%-ը օգտագործելուց հետո երկու օրվա ընթացքում։
Լաուրինաթթուն ոչնչացնում է քաղցկեղի բջիջները՝ ինտենսիվ օքսիդատիվ գործընթացի միջոցով և միևնույն ժամանակ արդյունավետորեն նվազեցնում է գլուտատիոնի մակարդակը:
Քաղցկեղի բջիջները օգտագործում են գլուտատիոն՝ օքսիդատիվ վնասներից պաշտպանվելու համար։
Կոկոսի յուղը երկար տարիներ օգտագործվել է առողջության բուժման և պահպանման համար: Այս յուղը հաջողությամբ ոչնչացնում է բակտերիաները, մակաբույծները, սնկերը, միկրոօրգանիզմները և տարբեր վիրուսներ։ Այն նաև արդյունավետ է մարսողության բարելավման, լյարդի աշխատանքին օգնելու, մաշկը սնուցելու և վերքերի ապաքինման արագացման համար:
Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ կոկոսի յուղը կարող է բարձրացնել HDL-ը (լավ խոլեստերինի մակարդակը)՝ նպաստելով քաշի կորստի:
Մի քանի կլինիկական փորձարկումներ ցույց են տվել դրա արդյունավետությունը խոլեստերինի մակարդակը կայունացնելու համար այն հիվանդների մոտ, ովքեր ունեն սրտի քրոնիկ հիվանդություն. կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը; արյան ճնշումը և Ալցհեյմերի հիվանդության կանխարգելումն ու վերահսկումը:
Կոկոսի յուղը լաուրաթթվի հատուկ աղբյուր է, քանի որ այս թթուն տրիգլիցերիդ է, որը շատ դժվար է գտնել այս ծավալի այլ մթերքներում:
Օրինակ, փաստ է, որ կովի ճարպը պարունակում է ընդամենը 2% լաուրաթթու, իսկ մարդու կաթը` 6%:
Կարևոր է իմանալ, որ ուսումնասիրությունները չեն կարող 100%-ով ճշգրիտ լինել, որ կոկոսի յուղը բուժում է քաղցկեղը բոլորի մոտ: Բայց մենք բոլորս պետք է հասկանանք, որ բնությունը մեզ բազմաթիվ հնարավորություններ է տալիս հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար, և կոկոսի յուղը բացառություն չէ: Այն բնական է և պետք է ներառվի ձեր սննդակարգում՝ բազմաթիվ հիվանդություններից խուսափելու համար։
Ամեն ինչ լավ է չափի մեջ և կանխարգելման համար բավարար է 2-3 օրվա ընթացքում 1 թեյի գդալ կոկոսի յուղը։