Կաթը այնքան էլ առողջարար չէ, որքան կարծում եք. Ահա 7 գաղտնիք, որը չգիտեք դուք
«Կաթն ամուր ոսկորների համար կալցիումի հիմնական աղբյուրն է». դժվար թե որևէ մեկը չգիտի այս գովազդային կարգախոսը, որը երկար տարիներ մեզ ասել են կաթնամթերք արտադրողները։ Սակայն բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ դա այդպես չէ։
1. Ստամոքսի ցավ կաթնամթերք ուտելուց անմիջապես հետո
2. փքվածություն
3. գազեր
4. փորլուծություն
5. մաշկի քոր
6. այտուց
Բոլորը գիտեն, որ կաթնամթերքն առաջացնում է ճարպի ավելցուկ։ Սա հանգեցնում է կարմրության, այտուցի և բշտիկների առաջացման:
7. Ժառանգական նախատրամադրվածություն քաղցկեղի նկատմամբ
Կաթը պարունակում է IGF-1 աճի հորմոն, որն անմիջականորեն կապված է քաղցկեղի մի քանի տեսակների հետ՝ կրծքագեղձի, հաստ աղիքի, շագանակագեղձի և թոքերի:
Այս հորմոնը բարենպաստորեն ազդում է քաղցկեղի բջիջների աճի վրա, ինչը մեծացնում է հիվանդության զարգացման հավանականությունը մինչև 33%: