Ջուրը երկու անգամ եռացնելը կարող է բացասական հետևանքների հանգեցնել օրգանիզմի համար

Դիտումներ 413

Ջուրը երկու անգամ եռացնելը կարող է բացասական հետևանքների հանգեցնել օրգանիզմի համար

Բացարձակապես բոլորն ունեն թեյնիկ խոհանոցում, քանի որ մեր բնակչությունը սիրում է առավոտյան սուրճ և թեյ խմել ամբողջ օրը։ Հաճախ մնացած ջուրը թեյնիկից չենք քամում, այլ նորից եռացնում ենք՝ ավելացնելով անհրաժեշտ մասը։ Բժիշկները զգուշացնում են, որ ջրի կրկնակի եռացումը կարող է վտանգավոր լինել առողջության և նույնիսկ մարդու կյանքի համար։ Ոչ մի վատ բան չի լինի, եթե եռացման ժամանակ օգտագործեք թորած և դեոնացված ջուր, որը չի պարունակում տարբեր կեղտեր։ Ծորակի ջուրը պարունակում է բազմաթիվ նյութեր, որոնք եռալով կարող են փոխել իրենց քիմիական բաղադրությունը բացասական ուղղությամբ։ Տաքացնելիս շատ նյութեր վերածվում են շատ թունավոր տարրերի։ Նորից եռացրած ջուրը սովորաբար պարունակում է նիտրատներ, ֆտորիդներ և մկնդեղի աղեր։

Փորձագետ Ջուլիա Հարիսոնը անկախ հետազոտություն է անցկացրել և եկել որոշակի եզրակացությունների։ Նրա եզրակացությունները հետևյալն են.

 

 

1. Մկնդեղը, որը օրգանիզմ է մտնում փոքր քանակությամբ, բայց բավական հաճախ, կարող է նպաստել քաղցկեղի զարգացմանը, ինչպես նաև դրա հիման վրա կարող են զարգանալ անպտղություն, սրտի հիվանդություն և նյարդաբանական խնդիրներ:

2. Երկրորդ և երրորդ անգամ տաքացնելիս բոլոր նիտրատները կարող են վերածվել ազոտային վարկերի։ Այս քիմիական նյութերը նպաստում են լիքեմիայի, ինչպես նաև Հոջկինի լիմֆոմայի զարգացմանը։

3. Ֆոտրիդների ավելացված պարունակությունը կարող է բացասաբար ազդել անչափահասների նյարդաբանության վրա: Խախտել է ճանաչողական ֆունկցիայի ձևավորումը դրա զարգացման և ձևավորման շրջանում:

4. Բոլոր այն նյութերը, որոնք փոքր չափաբաժիններով օգտակար են մարդու օրգանիզմին, կարող են առաջացնել երիկամների քարերի առաջացում, ինչպես նաև նպաստել զարկերակների պատերի խտացմանը, եթե դրանք քայքայվել են կրկնակի տաքացման պայմաններում։ Նման նյութերը ներառում են կալցիումի աղեր, օրինակ. Բացի այդ, շատերը գիտեն, որ նոր եռացրած ջրի համը կարող է փչացնել ցանկացած ըմպելիքի արդյունք։ Բանն այն է, որ բացի բաղադրության փոփոխությունից, տեղի է ունենում նաեւ ջրի համի փոփոխություն, որն անկասկած ազդում է բոլոր ըմպելիքների վրա, որոնց պատրաստմանը նա մասնակցել է։



Էնն Մարի Հելմենստինը բժիշկ է, ով պնդում է, որ ջուրը դեռ կարելի է եռացնել, բայց դրա համար անհրաժեշտ է որոշակի հանգամանքներ ունենալ, այս մասին նա խոսում է իր գիտական ​​աշխատանքում



Ամենաընթերցվածը