Ձեր վահանաձև գեղձը շնորհակալություն կհայտնի ձեզ այս մթերքների համար
Վահանաձև գեղձը, որը գտնվում է պարանոցի մեջ և ունի թիթեռի ձև, կարող է կտրուկ ազդեցություն ունենալ մարմնի հսկայական թվով գործառույթների վրա։ Դրա ոչ պատշաճ գործունեությունը հանգեցնում է աղետալի հետևանքների և բացասաբար է անդրադառնում օրգանիզմի ընդհանուր վիճակի վրա։
Խնձորը օգտակար հատկությունների համախումբ է։ Նրանք բարենպաստ ազդեցություն ունեն մարմնի բոլոր համակարգերի վրա՝ սպանելով պաթոգեն բակտերիաները։ Վահանաձև գեղձի համար դրանք արժեքավոր են նրանով, որ պաշտպանում են քաղցկեղի բջիջներից:
Խեցգետնի միս և ծովամթերք. Դրանք պարունակում են վիտամին B12 և ցինկ, որը խթանում է մեր մարմնի իմունային համակարգը: Ուշադրություն դարձրեք՝ խեցգետնի պահածոյացված միսը նույնպես պահպանում է իր
օգտակար հատկությունները։
Ծովային ջրիմուռներ. Պարունակում է յոդ և ևս 40 վիտամիններ և տարրեր, որոնք պաշտպանում են վահանաձև գեղձի հիվանդություններից։
Սոխ. Օգտակար է վահանաձև գեղձի, լյարդի և սրտի համար։ Պարունակում է մեծ քանակությամբ միկրոէլեմենտներ, որոնք ամրացնում են իմունային համակարգը։
Հապալաս. Այս հատապտուղը չեմպիոնն է հակաօքսիդանտների պարունակությամբ։ Օգնում է վերացնել վահանաձև գեղձի հորմոնալ խանգարումները։
Կարմիր ձուկ - Օմեգա-3 ճարպաթթուների հարուստ աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է վահանաձև գեղձի անխափան աշխատանքի համար: Հնարավորինս հաճախ կերեք մի կտոր կարմիր ձուկ:
Ընկույզ մեղրով. Դրանք կօգնեն ակտիվացնել վահանաձև գեղձը։ 3-4 ընկույզի միջուկը տրորեք մեջ, խառնեք մեկ ճաշի գդալ մեղրի հետ և առավոտյան կերեք դատարկ ստամոքսին։ Այս «դեղը» ընդունեք ամեն օր 1-2 շաբաթ։
Կիտրոն մեղրով. Ակտիվացրեք վահանաձև գեղձը. 2-3 կիտրոնները մանրակրկիտ լվանալ, կեղևի հետ միասին անցկացնել մանր քերիչով, որպեսզի մի բաժակ միասեռ զանգված ստացվի։ Խառնեք այն հավասար քանակությամբ մեղրի հետ։ Ստացված «դեղամիջոցն» ընդունեք 1 ճ.գ. օրական 3 անգամ։