Ի՞նչ է սա, եթե գիտեք գրեք այս բնաջարեղենի անունը․ Այն բնական դեղամիջոց է հոդացավերի, բարձր խոլեստերինի և շաքարի դեմ
Գետնախնձորը, սննդային մեծ արժեք ունենալուց բացի, նաև բուսական նշանակություն ունի։
17-րդ դարում, երբ ռուսական ցար Ալեքսեյը հրամայել էր հարցաքննել բոլոր հեքիմներին ու գրի առնել նրանց բոլոր բժշկման միջոցներն ու դեղատոմսերը, շատերն էին նշել գետնախնձորի մասին, որը թրմվում էր գինու մեջ և օգտագործվում սրտային հիվանդությունների դեմ։
Արմատապտուղների հյութով կամ եփուկով հնում բուժել են վերքերն ու այրվածքները, ողնաշարի և արյան անոթների ցավերը, անքնությունը, ուժասպառությունը։
Գետնախնձորի մեջ ինսուլինի բարձր պարունակության, առկա հանքային նյութերի և վիտամինների շնորհիվ այն օգտագործվում է արյան բարձր ճնշման, սրտի իշեմիկ հիվանդության, սակավարյունության, ստամոքսի խոցերի, և, վերջապես, շաքարային դիաբետի դեմ։
Գետնախնձորի պարբերաբար օգտագործումը և նրա թարմ հյութը նպաստում են արյան մեջ շաքարի քանակի նվազմանը, օգնում աղերի կուտակումների դեպքում, բարձրացնում իմունիտետը, նիհարելու լավ միջոց են և պահպանում են օրգանիզմի բնական էներգետիկ բալանսը։
Գետնախնձորը հարուստ է ինսուլինի բնական անալոգով՝ ինուլինով։ Այդ պատճառով էլ ցուցված է առաջին հերթին շաքարային դիաբետ ունեցող մարդկանց։
Օգնում է հոդատապի, միզաքարային հիվանդության, սակավարյունության, աղերի կուտակման և ճարպակալման դեպքում։
Գետնախնձորի թուրմն արյան մեջ պակասեցնում է շաքարի մակարդակը, նվազեցնում է ճնշումը, բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը, բարենպաստ ազդեցություն թողնում ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքի վրա։
Օժտված է արտաքին միջավայրի անբարենպաստ ազդեցությունները չեզոքացնող հատկությամբ։ Օրգանիզմից հեռացնում է ծանր մետաղների աղերը, թույները, ռադիոնուկլիդները և խոլեստերինի ավելցուկը։ Այդ հատկությունը պայմանավորված է ինուլինի և բջջանյութի համատեղ ազդեցությամբ։