Իսկ դուք ա՞յս եղանակով եք պատրաստում իշլի քյուֆթան, թե ոչ
Բաղադրիչներ․
1 կգ տավարի աղացած միս
200 գ բլղուր
200 գ ընկույզ
1 ձու
1 կիտրոն
2 սոխ
500 մլ բուսական յուղ
Կանաչիներ ըստ ճաշակի
Աղ, պղպեղ, պապրիկա (ըստ ճաշակի)
Բուլղուրի վրա լցնել եռման ջուր և սրբիչով ծածկված թողնել 20 րոպե։
Շոգեխաշած բլղուրն անցկացրեք մսաղացի միջով։ Ձուն հարել, ավելացնել բուսական յուղն ու համեմունքները։
Աղացած մսի կեսը ավելացնում ենք բլղուրին և մանրակրկիտ խառնում։ Ծածկեք թաղանթով և դրեք սառնարանը սառչի։
Մնացած աղացած միսը տապակել տապակի մեջ։ Դրան ավելացրեք մանր կտրատած սոխը և համեմունքները։
Ընկույզը բլենդերով մանրացնել և տապակել աղացած մսի հետ։
Բլղուրով աղացած միսը հանում ենք սառնարանից և ձևավորում փոքրիկ <<թխվածքներ>>, մեջտեղում լցնում ենք տապակած աղացած միսը և փակում՝ ձևավորելով օվալաձև <<կարկանդակ>>։
Իշլի քյուդթաները եփում ենք աղած եռացրած ջրի մեջ մինչև փափկեն (20-25 րոպե):
Համեմել կիտրոնի հյութով և մատուցել խոտաբույսերով։