Իսկ դուք ա՞յս եղանակով եք պատրաստում իշլի քյուֆթան, թե ոչ

Դիտումներ 451

Իսկ դուք ա՞յս եղանակով եք պատրաստում իշլի քյուֆթան, թե ոչ

Բաղադրիչներ․

1 կգ տավարի աղացած միս

200 գ բլղուր

200 գ ընկույզ

1 ձու

1 կիտրոն

2 սոխ

500 մլ բուսական յուղ

Կանաչիներ ըստ ճաշակի

Աղ, պղպեղ, պապրիկա (ըստ ճաշակի)



Բուլղուրի վրա լցնել եռման ջուր և սրբիչով ծածկված թողնել 20 րոպե։

Շոգեխաշած բլղուրն անցկացրեք մսաղացի միջով։ Ձուն հարել, ավելացնել բուսական յուղն ու համեմունքները։

 

 

Աղացած մսի կեսը ավելացնում ենք բլղուրին և մանրակրկիտ խառնում։ Ծածկեք թաղանթով և դրեք սառնարանը սառչի։

Մնացած աղացած միսը տապակել տապակի մեջ։ Դրան ավելացրեք մանր կտրատած սոխը և համեմունքները։



Ընկույզը բլենդերով մանրացնել և տապակել աղացած մսի հետ։

Բլղուրով աղացած միսը հանում ենք սառնարանից և ձևավորում փոքրիկ <<թխվածքներ>>, մեջտեղում լցնում ենք տապակած աղացած միսը և փակում՝ ձևավորելով օվալաձև <<կարկանդակ>>։

 

 

Իշլի քյուդթաները եփում ենք աղած եռացրած ջրի մեջ մինչև փափկեն (20-25 րոպե):

Համեմել կիտրոնի հյութով և մատուցել խոտաբույսերով։



Ամենաընթերցվածը