Մենք ամեն օր ուտում ենք սա, բայց չգիդենք, թե ինչ վտանգավոր հատկություն ունեն
Ընդհանրապես ընդունված է, որ վարսակի փաթիլները ամենաարժեքավոր սննդամթերքներից է։ Այն պարտադիր պետք է առկա լինի երեխաների սննդակարգում, իսկ մարսողական համակարգի հիվանդություններ ունեցող կամ պարզապես նիհարել ցանկացողները չեն կարող առանց վարսակի ալյուրի։
Ինչու է վարսակի փաթիլները վտանգավոր:
Վարսակի փաթիլները , իսկապես, հարուստ է վիտամիններով և միկրոէլեմենտներով, որոնք չափազանց անհրաժեշտ են մեր օրգանիզմին։ Գաստրիտով և պեպտիկ խոցով տառապող մարդկանց այն օգնում է հաղթահարել մարսողության գործընթացը, քանի որ այն պարուրում է ստամոքսի պատերը և նվազեցնում սննդի մասնիկների տրավմատիկ ազդեցությունը դրանց վրա: Վարսակի փաթիլները նորմալացնում է աղիների աշխատանքը և օգնում է փորկապությամբ տառապող մարդկանց ազատվել այս խնդրից:
Բայց սրա մեջ կա նաև վտանգավոր տարր՝ ֆիտաթթու ։ Սովորական սպառողների լայն շրջանակին դա հայտնի չէ, բայց ցանկացած գաստրոէնտերոլոգ կբացատրի, որ այս նյութը խանգարում է աղիներում մեզ այդքան անհրաժեշտ կալցիումի կլանմանը։
Մարդկանց երկու կատեգորիա կա, ովքեր պետք է շատ չափավոր քանակությամբ վարսակի փաթիլները օգտագործեն:
Նրանք երեխաները և տարեցներն են (հատկապես կանայք):
Մեկ այլ խնդիր կապված է այժմ հայտնի պատրաստի վարսակի ալյուրի հետ, որը կաթով լցնում են և այդպես օգտագործում գրեթե ամեն առավոտ։ Եթե դուք շատ հաճախ եք վարսակի ալյուր ուտում, ապա հեշտ է դիաբետով հիվանդանալը։