Ինչու ալկալացնել մարմինը և ինչպես դա անել արագ և հեշտությամբ
Մարմնի pH-ի նորմալացումը շատ պարզ է: Պարզեք, թե ինչպես և կանխարգելել հիվանդությունների զարգացումը:
Ցիտրուսային մրգերի դերը մեր առողջության մեջ Կիտրոնաթթուն, որը առկա է բոլոր ցիտրուսային մրգերում, կարևոր դեր է խաղում օրգանիզմի ալկալիզացման և, հետևաբար, մեր pH-ի նորմալացման գործընթացում:
Ցիտրուսային մրգերը չեն թթվայնացնում մեր pH-ը, ինչպես կարծում են մեզանից շատերը: Երբ կիտրոնաթթուն քայքայվում է ջրի և անջուր ածխաթթվի մեջ: Վերջինս մտնում է արյուն՝ խառնվելով այլ ալկալային նյութերի հետ, որոնք նույնպես կան նրա մեջ։
Այդ նյութերն են՝ նատրիումը, մագնեզիումը, կալցիումը, կալիումը և այլն։ Նրանք իրենցից ձևավորում են կարբոնատներ, որոնք շատ ալկալային աղեր են։ Կարբոնատները մասնակցում են միզաթթվի և նյութափոխանակության այլ մնացորդների հեռացմանը: Արդյունքում, դրանով իսկ նվազեցնելով ավելցուկային pH թթվայնությունը:
Անընդհատ թթվացվող մարմինը հակված է դեգեներատիվ հիվանդությունների զարգացմանը։ Հատկապես, ինչպիսիք են շաքարախտը, արթրիտը, սրտանոթային հիվանդությունները, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցերը, գիրություն և ճողվածք:
pH-ի նորմալացման առաջին ռազմավարությունը ալկալիզացումն է, որը կարող է իրականացվել ցիտրուսի ճիշտ չափաբաժին ընդունելով:
Այսպիսով, ըստ նախորդ մեխանիկայի, ցիտրուսային մրգերը և դրանց ալկալիզացնող ֆունկցիան օգնում են գաստրիտների, ինչպես նաև խոցերի բուժմանը։ Օրինակ:
Բլենդերի մեջ խառնեք 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութը մի բաժակ ջրի հետ և 100 գրամ կեղևավորված գրեյպֆրուտ կամ նարինջ կամ մանդարին կամ լայմ):
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ մրգերից և հատապտուղներից բնական վիտամին C-ի ամենօրյա չափաբաժինները կապված են հետևյալ բաների հետ.
Ակտիվանում է ինտերֆերոնի արտադրությունը, որն առաջացնում է իմունային համակարգի բոլոր հատվածների ակտիվացում
Վիտամին C-ն կամ ասկորբինաթթուն հակաօքսիդանտ է: Այն հարձակվում է ազատ ռադիկալների վրա, որոնք ծերացման, ինչպես նաև վաղաժամ մահվան պատճառ են հանդիսանում։
Այն նաև ակտիվացնում է կոլագենի արտադրությունը։ Արդյունքում՝ մաշկի, հոդերի և մկանների վիճակի բարելավում։