Ինչպես ընտրել ճիշտ ատամի մածուկը և ինչ փնտրել գրության մեջ
Ատամի մածուկը ատամների և բերանի խոռոչի հիմնական հիգիենիկ միջոցն է, որը պայքարում է կարիեսի և ատամնաբուժական այլ բարդ հիվանդությունների դեմ։
Ատամի մածուկի հիմնական տեսակները․
Հիգիենիկ մածուկ
Օգտագործվում է բերանի խոռոչի ամենօրյա խնամքի համար։ Ավելի արդյունավետ և օգտակար են այն մածուկները, որոնք ներառում են բուժիչ դեղաբույսեր։
Բուժիչ մածուկ
Բուժական ատամի մածուկի հիմնական առանձնահատկությունը հիվանդությունների դեմ պայքարող մեծ քանակությամբ ակտիվ նյութերի պարունակությունն է։ Ընտրելիս անպայման ուշադրություն դարձրեք հիվանդության և խնդիրների տեսակին: Օրինակ, բերանի խոռոչի քենդիդիոզի դեմ պայքարելու համար անհրաժեշտ է ընտրել հակասնկային միջոց:
Բուժական և պրոֆիլակտիկ մածուկ
Նման մածուկը քսեք ատամների և լնդերի բուժման հատվածներում։ Օրինակ՝ գինգիվիտի դեմ պայքարելու և դրա կանխարգելման համար։
Մածուկների տեսակներն ըստ հատկությունների.
• Ատամները սպիտակեցնող մածուկ.
• Մածուկ կարիեսի դեմ. Նրանց բաղադրությունն ուղղված է ատամի էմալի ամրացմանը։
- Մածուկ զգայուն ատամների համար․ Այն պարունակում է կալիումի և կալցիումի աղեր։
• Մածուկ բերանի խոռոչի տհաճ հոտից ազատվելու համար․ Այն բաղկացած է հակասեպտիկ նյութերից։
• Մածուկ ատամնաքարից ազատվելու համար․ Նման մածուկների մեջ բաղադրությունը բարձր հղկող է: