Ինչպես խուսափել փքվածությունից. Երբ եղանակը փոփոխվում է, բոլորիս մոտ փքվածություն է առաջանում
Բժիշկ Էլիզաբեթ Ֆիլիպսը, սննդաբան և կլինիկական նյարդաբան, կիսվում է խորհուրդներով՝ կանխարգելելու փքվածությունը և բարելավելու մարսողությունը:
Դրսում քայլել. Օրինակ՝ քայլելը կարող է օգնել բարելավել մարսողությունը և թեթևացնել փքվածությունը:
Այս դեպքում սնունդն ավելի արագ կանցնի ստամոքսով, քան նստած վիճակում։
Մի որոշ ժամանակով հետաձգեք նախուտեստները: Նախքան դրանք ուտելը, ձեր ստամոքսին չորս ժամ տվեք ամեն ինչ մարսելու համար:
Սնունդն ավելի դանդաղ ծամեք։ Եթե մարդը շտապում է և վատ է ծամում սնունդը, ապա ստամոքսի համար ավելի դժվար է դառնում սննդի կտորները մարսելը։ Բացի այդ, մանրակրկիտ ծամելը նվազեցնում է չափից շատ ուտելու վտանգը:
Խմեք բուսական թեյեր. Այս թեյերը պարունակում են նյութեր, որոնք օգնում են բարելավել մարսողությունը և ազատվել փքվածությունից:
Երիցուկի թեյն ունի հանգստացնող և բուժիչ ազդեցություն, կոճապղպեղի թեյը հակաբորբոքային է, անանուխի թեյը կարող է հանել ստամոքս-աղիքային սթրեսը։ Օգտակար կլինի նաեւ ըմպելիքի մեջ մեկ կամ երկու դարչինի ձողիկներ ավելացնելը։
Չափից շատ ալկոհոլ մի խմեք: Եթե դուք չափից շատ ալկոհոլ եք խմում ուտելուց առաջ, կարող եք զգալ մարսողության խանգարում և փքվածություն: