Ինչպես երկարացնել կաթի պահպանման ժամկետը, որպեսզի այն արագ չթթվի. յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է իմանա

Դիտումներ 690

Ինչպես երկարացնել կաթի պահպանման ժամկետը, որպեսզի այն արագ չթթվի. յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պետք է իմանա

Կաթը այն մթերքն է, որն ամեն օր սեղանին է դրված գրեթե յուրաքանչյուր տանը:

Նրա հիմնական թերությունն այն է, որ այն շատ արագ փչանում է։

 


Կաթի թարմությունն ավելի երկար պահելու համար օգտագործեք այս ապացուցված հնարքները։
Այն պետք է լինի ոչ միայն զով, այլև մութ տեղում։ Եթե ​​այն թողնեք վառ լույսի ներքո, որոշ վիտամիններ կկործանվեն։

 



Կաթը եփել ոչ ավելի, քան 5 րոպե։ Մի հեռացրեք փրփուրը, որը ձևավորվում է մակերեսի վրա գործընթացի ընթացքում, քանի որ այն պարունակում է բազմաթիվ սննդարար նյութեր: Պարզապես խառնեք այն կաթի հետ։

 

 

Պահպանման ժամկետը երկարացնելու համար օգտագործեք խորհրդային տնային տնտեսուհիների խորամանկ հնարքը՝ փաթեթը բացելուց անմիջապես հետո այնտեղ բավականին քիչ աղ լցրեք։
 



Մեկ այլ հին միջոց թույլ կտա ձեզ ընդհանրապես առանց սառնարանի պահել կաթը: Կաթը լցնել ապակե տարայի մեջ և դնել սառցե ջրի մեծ ամանի մեջ: Եթե ​​բանկայի վերին մասը փակված է ոչ թե կափարիչով, այլ կտորով, ապա դրա ծայրերը նույնպես իջեցրեք սառը հեղուկի մեջ։

 



Ամենաընթերցվածը