Ինչպես է շաքարից հրաժարվելը ազդում ձեր առողջության վրա․ Օգտակար է դա, թե հակառակը՝ բացասական
Շաքարավազը վատ մթերք է։
Միևնույն ժամանակ, այս ծանոթ մթերքը հեշտությամբ ընդգրկվում է սովորական մենյուում՝ արագ ինտեգրվելով մարմնին: Արդյունքում մարդն իրեն լավ է զգում։
Միևնույն ժամանակ շաքարավազը արագ հեռանում է, և մարդն ի վերջո սկսում է ավելի վատ զգալ: Սկսվում է շաքարային կախվածությունը, որը ինչ-որ չափով հիշեցնում է արգելված նյութերից առաջացող կախվածությունը։
Այս մասին պատմել է սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը։
Շաքարավազից հրաժարվելուց հետո կարող է լինել անհանգստություն, տհաճություն։ Այս շրջանը տեւում է մոտ 4 օր։
Ծայրահեղ դեպքերում կարող են օգտագործվել քաղցրացուցիչներ (ինուլին, օլիգոֆրուկտոզա և էրիթրիտոլ):
Հենց որ մարդը հրաժարվում է շաքարավազից, ապա, ինչպես Գինցբուրգը նշել է հարցազրույցի ժամանակ, սննդի համն ավելի վառ և հագեցած է դառնում։
Անհանգստությունը նույնպես անհետանում է, արյան ճնշման ցուցանիշներն ու քունը բարելավվում են։ Հնարավոր է նաև քաշի կորուստ։