Ինչպե՞ս թեթևացնել ստամոքսի ծանրությունը, եթե այն առաջանում է ուտելուց հետո. նույնիսկ բժիշկները չեն ասի այս մասին
Շատերը ծանրանում են կերակուրից հետո, ստամոքսում ծանրություն են զգում:
Այս զգացողությունն ուղեկցվում է քնկոտությամբ, ինչը շատ անպատեհ է, երբ հրատապ գործեր ունես։
Կեսօրվա թեթևությունը պահպանելու համար հետևեք մի քանի պարզ կանոնների.
Կերեք դանդաղ
Հագեցվածության զգացումը գալիս է կերակուրն սկսելուց 20 րոպե անց: Այս ընթացքում դուք կարող եք ուտել հսկայական քանակությամբ սնունդ:
Պետք է չափված սնվել և մանրակրկիտ ծամել։ Այսպիսով, դուք հագեցնում եք ձեր քաղցը շատ ավելի փոքր քանակությամբ ուտեստներով:
Նախընտրեք թեթև սնունդ
Միսը մարսվում է 6-8 ժամվա ընթացքում։ Այս ամբողջ ընթացքում ստամոքսում պինդ զանգված կլինի, որը ծանրություն է հաղորդում։ Ծանրացնում են նաև ալյուրով արտադրանքը, ինչպես նաև ճարպային և կծու բաղադրիչների մեծ պարունակությամբ սնունդ:
Ձեր սննդակարգում ավելացրեք ավելի շատ բանջարեղեն և կանաչեղեն՝ նվազեցնելով մսի, մակարոնեղենի, հացի և այլ մթերքների քանակը։
Եթե ստամոքսի ծանրությունը ուղեկցվում է շնչառության դժվարությամբ, փսխումով, ջերմությամբ և այլ պաթոլոգիական ախտանիշներով, անհապաղ դիմեք բժշկի: