Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել ֆրանսիական պանիր․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 1275

Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել ֆրանսիական պանիր․ Ահա բաղադրատոմսը

Ես խանութից պանիր չեմ գնում, քանի որ այնքան շատ հավելումներ կան, որ ուտելը սարսափելի է:

Ինքս պատրաստում եմ՝ Ֆրանսիայից բերված բաղադրատոմսով։ 

Բաղադրատոմսը

0,5 կգ - կաթնաշոռ 9% յուղայնությամբ

0,5 լ - կաթ 3,5% յուղայնությամբ

 

 

1 հատ ձու

0,5 ճ.գդ սոդա

50 գր. կարագ

աղ՝ ըստ ճաշակի

 

 



Կաթսա ենք վերցնում: Դրա մեջ խառնել կաթն ու կաթնաշոռը։

Պետք է անընդհատ խառնել։ Երբ կաթը եռա, կրակն իջեցրեք և դանդաղ խառնելով շարունակեք եփել։

Կաթնաշոռի խառնուրդը շղարշով քամում ենք։

 

 

Երբ շիճուկը ցամաքվի, խիտ հատվածին ավելացրեք սոդան, կարագը և ձուն և դրեք փոքր կրակի վրա։

Անընդհատ խառնել և եփել մոտ 5 րոպե։

 



Անջատեք գազը և կաթնաշոռը տեղափոխեք դրա համար նախապես պատրաստված ձևի մեջ։ Խորհուրդ եմ տալիս այն ծածկել շղարշով, որպեսզի պատրաստի պանիրն արագ և հեշտությամբ հեռացնեք։

Կաղապարը գիշերը դնել սառնարանում։

Առավոտյան կարող եք ուտել։

Բարի ախորժակ



Ամենաընթերցվածը