Ինչպե՞ս տան պայմաններում պատրաստել ֆրանսիական պանիր․ Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 1275
Ես խանութից պանիր չեմ գնում, քանի որ այնքան շատ հավելումներ կան, որ ուտելը սարսափելի է:
Ինքս պատրաստում եմ՝ Ֆրանսիայից բերված բաղադրատոմսով։
Բաղադրատոմսը
0,5 կգ - կաթնաշոռ 9% յուղայնությամբ
0,5 լ - կաթ 3,5% յուղայնությամբ
1 հատ ձու
0,5 ճ.գդ սոդա
50 գր. կարագ
աղ՝ ըստ ճաշակի
Կաթսա ենք վերցնում: Դրա մեջ խառնել կաթն ու կաթնաշոռը։
Պետք է անընդհատ խառնել։ Երբ կաթը եռա, կրակն իջեցրեք և դանդաղ խառնելով շարունակեք եփել։
Կաթնաշոռի խառնուրդը շղարշով քամում ենք։
Երբ շիճուկը ցամաքվի, խիտ հատվածին ավելացրեք սոդան, կարագը և ձուն և դրեք փոքր կրակի վրա։
Անընդհատ խառնել և եփել մոտ 5 րոպե։
Անջատեք գազը և կաթնաշոռը տեղափոխեք դրա համար նախապես պատրաստված ձևի մեջ։ Խորհուրդ եմ տալիս այն ծածկել շղարշով, որպեսզի պատրաստի պանիրն արագ և հեշտությամբ հեռացնեք։
Կաղապարը գիշերը դնել սառնարանում։
Առավոտյան կարող եք ուտել։
Բարի ախորժակ
Ամենաընթերցվածը