Ինչպե՞ս պատրաստել շատ համեղ լահմաջո տանը
ՓՈՐՁԱՐԿՄԱՆ ՀԱՄԱՐ.
Կեֆիր 2 հատ
Ցորենի ալյուր
500 գրամ
Աղ
Ոչխարի միս 500 գրամ
Սոխ 2 հատ
Սխտոր 5 հատ
Կանաչիներ
Տոմատի մածուկ (կարելի է փոխարինել թարմ լոլիկով)
Աղացած սև պղպեղ
Աղացած կարմիր պղպեղ
Տարայի մեջ խառնել ալյուրը, աղը և լցնել կեֆիրի մեջ:
Խառնել բաղադրիչները և հունցել խմորը։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ալյուր։ Խմորը պետք է լինի առաձգական, ոչ կպչուն, ինչպես պելմենիները։ Ծածկեք ամանը սննդի թաղանթով և դրեք սառնարանում 30 րոպե:
Լվանալ գառան միսը սառը հոսող ջրի տակ: Չորացրեք այն թղթե սրբիչներով: Կտրեք փոքր կտորներով և անցկացրեք մսաղացով: Մաքրեք սոխն ու սխտորը կեղևից։ Լվացեք թարմ կանաչիները ըստ ճաշակի (մաղադանոս, սամիթ, համեմ, ռեհան, կանաչ սոխ), չորացրեք և մանր կտրատեք:
Բլենդերի ամանի մեջ ավելացրեք սոխը, սխտորը, մանր կտրատած կանաչիները, տոմատի մածուկը։ Եթե մակարոնեղենի փոխարեն թարմ լոլիկ եք օգտագործում, լվացեք, մաքրեք կեղևը, թողեք եռման ջրի մեջ 1 րոպե, հանեք և հեռացրեք կեղևը։ Կտրեք լոլիկը փոքր շերտերով և ուղարկեք մնացած բաղադրիչներին: Լցնել աղացած միսը: Եթե բլենդեր չունեք, սխտորի պճեղներն անցկացրեք մամլիչով, սոխը հնարավորինս փոքր խորանարդի կտրատեք։
Մանրակրկիտ խառնել աղացած միսը սոխի, սխտորի և կանաչեղենի զանգվածի հետ։ Ավելացնել աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Նկատի ունեցեք, որ միջուկը պետք է լինի կծու։
Խմորի ամանը հանում ենք սառնարանից։ Դնում ենք ալյուրով ցրված աշխատանքային մակերեսի վրա, բաժանում ենք 6 մասի (յուրաքանչյուրը կշռում է մոտ 80 գ)։ Խմորի յուրաքանչյուր կտոր գրտնակում ենք սեղանի թենիսի գնդակի չափ գնդակների: Ափով մի փոքր հարթեցրեք դրանք։
Թեթևակի յուղեք թխման մակերեսը կարագով: Դրեք շերտերը: Քսեք վրան աղացած միսի բարակ շերտով (մոտ 1 ճաշի գդալ): Ա Նախօրոք (եփելուց 10-15 րոպե առաջ) ջեռոցը տաքացրեք 220 աստիճանով։
Թխել տորտիլյաները մոտ 7-8 րոպե։ Քանի որ բոլոր ջեռոցները տարբեր կերպ են թխվում, թխման ժամանակները և ջերմաստիճանը կարող են տարբեր լինել: Պատրաստի լահմաջոների վրա ավելացնել կտրատած կանաչիներ և մատուցել: