Ինչպե՞ս է հարկավոր եփել ձուկը, որպեսզի շատ համեղ ստացվի․ Հանկարծ չեռացնեք այն, այլ պետք է ․․․



Ինչպե՞ս է հարկավոր եփել ձուկը, որպեսզի շատ համեղ ստացվի․ Հանկարծ չեռացնեք այն, այլ պետք է ․․․


Ձուկը չի կարելի եփել ուժեղ եռացող ջրում: Որպեսզի այն պահպանի իր բոլոր օգտակար հատկանիշները եւ համեղ ստացվի, հարկավոր է եփել գոլորշու վրա, կամ ծայրահեղ դեպքում` շատ քիչ քանակությամբ եւ հազիվ նկատելի եռացող ջրում: 

Հիմա ներկայացնում ենք ձուկ պատրաստելու ամենապարզ և ամենհամեղ բաղադրատոմսը։

 


Բաղադրամասեր

  • 250 գ իշխան ձկին ՝ 

  • 60 գ ջուր,

Պատրաստման եղանակը

  • Մաքրած և փորոտիքը հանած ձուկը լվանալ, աղ ցանել, դնել կաթսան, ավելացնել մի քիչ ջուր:Կաթսան ծածկել, և ձուկը շոգեխաշել մարմանդ կրակի վրա 15 - 18 րոպե:

  • Դրանից հետո կաթսան վերցնել կրակի վրայից, զգուշությամբ ձուկը փոխադրել սկուտեղը և զարդարել կիտրոնով ու մաղադանոսով:

  • Մատուցել կարմիր գինով։



loading...
loading...