Ինչ ուտել ստամոքս-աղիքային հիվանդություններից խուսափելու համար
Շատ մարդիկ բախվում են ստամոքս-աղիքային համակարգի հետ կապված խնդիրների հետ: Ուստի, առողջությունը բարելավելու համար դուք պետք է հարստացնեք ձեր սննդակարգը սննդային մանրաթելերով։
Նման խորհուրդ է տվել սնուցման ոլորտի մասնագետ Սվետլանա Պավլիչենկոն։
Ինչպես նշել է սննդաբանը, պետք է ուտել վարսակի ալյուր։ Դրանք իջեցնում են խոլեստերինը, երկար ժամանակ հանում քաղցը։ 100 գրամում կա մոտ 11,5 գրամ սննդային մանրաթել:
Պավլիչենկոն զրույցում ընդգծել է, որ պետք է բրոկկոլի ուտել։ Նման մթերքը անհրաժեշտ է գրգռված աղիքի ախտանիշի կանխարգելման համար, քանի որ այն պարունակում է սուլֆորաֆան, որն ունի հակաքաղցկեղածին և հակաբակտերիալ հատկություններ:
Բացի այդ, ճաշացանկում անհրաժեշտ է ներառել կտավատի սերմեր, սիսեռ, ավոկադո։
Պետք է ուշադրություն դարձնել նաև ազնվամորիին, որը հարուստ է բջջանյութով, C և K վիտամիններով, մագնեզիումով և կալիումով։