Ինչ ուտել ստամոքս-աղիքային հիվանդություններից խուսափելու համար

Դիտումներ 469

Ինչ ուտել ստամոքս-աղիքային հիվանդություններից խուսափելու համար

Շատ մարդիկ բախվում են ստամոքս-աղիքային համակարգի հետ կապված խնդիրների հետ: Ուստի, առողջությունը բարելավելու համար դուք պետք է հարստացնեք ձեր սննդակարգը սննդային մանրաթելերով։

Նման խորհուրդ է տվել սնուցման ոլորտի մասնագետ Սվետլանա Պավլիչենկոն։

Ինչպես նշել է սննդաբանը, պետք է ուտել վարսակի ալյուր։ Դրանք իջեցնում են խոլեստերինը, երկար ժամանակ հանում քաղցը։ 100 գրամում կա մոտ 11,5 գրամ սննդային մանրաթել:

 



Պավլիչենկոն զրույցում ընդգծել է, որ պետք է բրոկկոլի ուտել։ Նման մթերքը անհրաժեշտ է գրգռված աղիքի ախտանիշի կանխարգելման համար, քանի որ այն պարունակում է սուլֆորաֆան, որն ունի հակաքաղցկեղածին և հակաբակտերիալ հատկություններ:

Բացի այդ, ճաշացանկում անհրաժեշտ է ներառել կտավատի սերմեր, սիսեռ, ավոկադո։

 



Պետք է ուշադրություն դարձնել նաև ազնվամորիին, որը հարուստ է բջջանյութով, C և K վիտամիններով, մագնեզիումով և կալիումով։



Ամենաընթերցվածը