Ինչ ուտել մրսածության ժամանակ. բժիշկը թվարկել է իդեալական ուտեստները
Մրսածության, գրիպի կամ SARS-ի դեպքում տոքսինները կուտակվում են, օրգանիզմը թույլ է և իր ողջ ուժն ուղղում է վիրուսի դեմ պայքարելուն:
Ուստի նման ժամանակահատվածում պետք է ընտրել ավելի թեթեւ սնունդ։ Բայց սնունդը միևնույն ժամանակ պետք է լինի այնպիսին, որ ապահովի բոլոր կարևոր հետքի տարրերի ընդունումը:
Թերապևտ Վլադիմիր Սիբիրսկին պատմել է այն մասին, թե կոնկրետ ինչ պետք է լինի սննդակարգում։
«Մի քիչ կաթով կարտոֆիլի պյուրեն կատարյալ ուտեստ է մրսած մարդու համար»,- բժշկի մեջբերումն է:
Պինդ ու չմարսվող սնունդն այս ժամանակահատվածում ցանկալի չէ օգտագործել:
Դիետայում կարող եք ավելացնել հավի արգանակ, հավի խյուս կամ մսով սուֆլե։
Մի հրաժարվեք կաթից, որն ունակ է օրգանիզմին ապահովել անհրաժեշտ ճարպերով։
Շիլան օգուտ կբերի, իսկ ճաշացանկում կարող եք ներառել նաև փոքր քանակությամբ մրգեր։
Կարևոր է պահպանել ջրի հավասարակշռությունը: Բայց մի ընտրեք տաք հեղուկներ։ Նախապատվությունը պետք է տրվի սենյակային ջերմաստիճանի ըմպելիքներին։
Ցանկալի է հրաժարվել գազավորված ըմպելիքներից, քաղցրավենիքից և աղի մթերքներից։
Բժիշկն ուշադրություն է հրավիրել սոխի ու սխտորի վրա, որոնք մանրէասպան հատկություն ունեն։ Նա նշեց, որ դրանք իսկապես օգտակար են, բայց վիրուսի դեպքում չեն կարողանա ավելի արագ հաղթահարել խնդիրը։