Ինչ ուտել իմունիտետը բարձրացնելու և ոսկորները ամրացնելու համար. բոլորը պետք է իմանան
Վիտամին D-ի պակասի դեպքում մեծանում է ոսկրային կմախքի վնասման վտանգը, քաղցկեղի առաջացումը և ընդհանուր առմամբ իմունիտետի նվազումը։
Դրա պակասը կարող եք լրացնել ոչ միայն դեղորայքով, այլ նաև ձեր սննդակարգում ավելի հատուկ մթերքներ ավելացնելով։
100 գրամ սաղմոնը պարունակում է 600 IU վիտամին D: Բացի այդ, այս տեսակի ձկան կանոնավոր օգտագործումը կբարելավի ձեր մաշկի վիճակը և ներքին օրգանների աշխատանքը:
Եթե ցանկանում եք գումար խնայել, ապա նախապատվությունը տվեք Ատլանտյան ծովատառեխին։ Այն ունի այնքան վիտամին D, որքան սաղմոնը, ինչպես նաև օմեգա-3 ճարպաթթուների պատշաճ քանակություն:
Մեկ այլ տեսակի ձուկ, որը հարուստ է վիտամին D-ով, սկումբրիան է: Յուրաքանչյուր 100 գրամի դիմաց կա
360 IU, նույն Omega-3-ը, ինչպես նաև բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր:
Առողջությունը պահպանելու համար պարբերաբար կերեք կաթնամթերք (հատկապես պանիրներ, թթվասեր և կարագ) և ձու։
Բացի այդ, թարմ քամած նարնջի հյութի յուրաքանչյուր բաժակի մեջ կա 100 IU: