Ինչ պետք է անպայման ուտել գարնանը. բժշկի մեկնաբանություն
Ցուրտ սեզոնին շատերը սովոր են ընտրել բարձր կալորիականությամբ ուտեստներ։ Ամռանը իրավիճակը փոխվում է.
Հետեւաբար, գարնանը, որպեսզի մարմինը վերակառուցվի առանց վնասների, անհրաժեշտ է հավատարիմ մնալ հատուկ սննդակարգին:
Այս մասին Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում խոսել է գաստրոէնտերոլոգ Իրինա Բերեժնայան։
Ինչպես նշեց մասնագետը, գարնանային ճիշտ սննդակարգը պետք է 50 տոկոսով բաղկացած լինի բանջարեղենից և մրգերից, և կարևոր չէ, թե որոնք։
25 տոկոսը բարդ ածխաջրեր են: Դա կարող է լինել մակարոնեղեն, հացահատիկ կամ հաց:
Եվս 25-ը պետք է լինի սպիտակուց: Այն կարելի է վերցնել, օրինակ, մսից կամ ձկից։
Ինչ վերաբերում է մսին, ապա այն կարելի է ուտել շաբաթական երեք անգամից ոչ ավել, չափաբաժինները չպետք է մեծ լինեն։ Եթե դուք խախտում եք կանոնը, ապա ավելորդ կիլոգրամների վտանգ կա: