Ինչ մթերքներ պետք է ուտեն հիպերտոնիկ հիվանդները՝ զարկերակային ճնշումը նվազեցնելու համար
Արյան բարձր ճնշումը կամ հիպերտոնիան մեզանից շատերի մտահոգությունն է: Դա քաղաքակրթության հիվանդություն է, որն ազդում է մեր բնակչության մինչև 30%-ի վրա: Եվ մենք, որպես կանոն, ստիպված ենք լինում վաղ թե ուշ դիմել բժշկի։
Ինչպես նշում ենք, արյան բարձր ճնշումը կոչվում է քաղաքակրթության հիվանդություն։ Իհարկե, այստեղ դեր է խաղում նաև գենետիկան, սակայն ալկոհոլը, ավելորդ աղը, ծխելը և սթրեսը սովորաբար համարվում են արյան բարձր ճնշման ամենատարածված պատճառները։
Այնուամենայնիվ, ըստ ԱՄՆ-ի վերջերս կատարած ուսումնասիրության, ռիսկի ամենակարևոր գործոններն են շաքարը, բիսֆենոլը՝ պլաստիկ քիմիական նյութ, որը մտնում է մեր օրգանիզմ, որքան շատ ենք մենք խմում և ուտում պլաստիկից, ինչպես նաև քնի apnea, վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ և նույնիսկ միայնակություն:
Զարկերակային հիպերտոնիայի բուժումը պետք է իրականացվի բժշկի հսկողության ներքո: Բայց դուք կարող եք օգնել ձեր ապաքինմանը ճիշտ սնվելով: Իհարկե, հրաժարվել ծխախոտից, աղից, խուսափել սթրեսից, նվազեցնել ալկոհոլը։
Այնուամենայնիվ, կան մթերքներ, որոնք, ըստ գիտնականների, կարող են իջեցնել արյան ճնշումը: Եթե դրանք կանոնավոր օգտագործեք, ապա զգալի ներդրում կունենաք ձեր վերականգնման գործում:
Մրգեր՝ բանան, խնձոր, գրեյպֆրուտ:
Բանջարեղեն՝ սխտոր, ճակնդեղ, նեխուր, վարունգ։
Այլ՝ հնդկաձավար, ձուկ, մածուն, շոկոլադ (միայն դառը կակաոյի բարձր պարունակությամբ), կտավատի սերմ, քրքում:
Մրգերն ու բանջարեղենը խորհուրդ է տրվում օգտագործել ամեն օր հում վիճակում՝ աղցանների տեսքով, իսկ հացահատիկները՝ շաբաթական առնվազն երկու անգամ։ Իհարկե, խմեք սովորական ջուր կամ բուսական թեյեր և շատ շարժվեք: