Ինչ մթերքներ կարելի է ուտել նախաճաշին, որպեսզի դրանք բերեն առավելագույն օգուտները
Մասնագետները սիրում են ասել, որ նախաճաշը օրվա ամենակարեւոր կերակուրներից մեկն է։
Ուստի մթերքների ընտրությանը պետք է պատասխանատվությամբ մոտենալ՝ օրգանիզմը երկար ժամանակ հագեցնելու, բայց միևնույն ժամանակ օգուտ տալուհամար։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել սննդաբան Նատալյա Կրուգլովան։
Ըստ մասնագետի՝ առավոտյան սնունդը պետք է պարունակի բարդ ածխաջրեր և սպիտակուցներ՝ կենդանական կամ կաթի տեսքով։
Կրուգլովան նշել է, որ դա կարող է լինել ձավարեղեն, մյուսլին և հացահատիկային հաց։ Պետք է լինի նաև ձու, կաթնաշոռ, պանիր կամ կեֆիր։ Նախաճաշում կարող եք ներառել բնական յոգուրտ, բանջարեղեն և մրգեր: Միաժամանակ բժիշկն ընդգծեց, որ նույնիսկ շոգեխաշած բանջարեղենը օգուտ կտա։
Հնարավոր է ավելացնել թռչնամսի կամ ձկան միս: Բայց միեւնույն ժամանակ, ամենից հաճախ նման սնունդը նախընտրում են կեսօրից հետո։
Բժիշկը նաև նշել է, որ առավոտյան պետք է հիշել օրգանիզմի անհատական առանձնահատկությունները, սակայն ամեն մարդ չէ, որ ցանկանում է առավոտյան ուտել։
Միաժամանակ նա հավելեց, որ նախաճաշի անընդհատ բաց թողնելը սպառնում է վիտամինների և հանքանյութերի պակասի, և մարդը սկսում է կեսօրից անհրաժեշտ կալորիաներ հավաքել, ինչը, ի վերջո, հանգեցնում է քաշի հետ կապված խնդիրների։