Ինչ չի կարելի ուտել հոդատապի ժամանակ. Այս բանջարեղենների մասին պետք է իմանալ

Դիտումներ 961

Ինչ չի կարելի ուտել հոդատապի ժամանակ. Այս բանջարեղենների մասին պետք է իմանալ

Շատերը տառապում են լուրջ հիվանդությամբ՝ հոդատապով։ Վիճակը բարելավելու համար կարևոր է դադարեցնել որոշակի բանջարեղենի օգտագործումը: Դիտարկենք դրանք ավելի մանրամասն:

Թրթնջուկ
Այն պարունակում է օքսալաթթու, որը հանգեցնում է չլուծվող աղերի առաջացմանը։

 

 

Սա վատացնում է հոդատապով հիվանդի ինքնազգացողությունը։ 

Կանաչ սոխ
Սոխը չափազանց օգտակար բանջարեղեն է, սակայն դրա սալիցիլատները վնասակար են հոդատապով հիվանդ մարդկանց համար։

 



Բողկ
Բողկը կարող է գրգռել մարդու աղիքները։ Մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում հոդատապով հիվանդը կարող է զգալ ուժեղ քոր ամբողջ մաշկի վրա, կոկորդում այրվող սենսացիա, թուլություն և ավելորդ քրտնարտադրություն:

 

 

Վարունգ
Դրանց օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել երիկամների աշխատանքի վրա՝ միզաթթվի կոնցենտրացիայի ավելացման պատճառով:

 



Սպանախ
Սպանախը պարունակում է օքսալաթթու, որը վնասակար է հոդատապով հիվանդների համար։
Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է հրաժարվել այս կանաչիի օգտագործումից։

Այժմ դուք գիտեք, թե ինչ բանջարեղեններ չեք կարող ուտել հոդատապի ժամանակ:

 



Ամենաընթերցվածը