Ինչ ազդեցություն է ունենում կանաչ թեյը օրգանիզմի վրա
Կանաչ թեյը ըմպելիք է, որի բուժիչ հատկությունները հայտնի են դեռևս հին Չինաստանից։ Իսկապես, այս թեյն ամրացնում է նյարդային բջիջները, ունի մաքրող հատկություն, բարելավում է ինքնազգացողությունը։
Այն պաշտպանում է մրսածությունից և ամրացնում է իմունային համակարգը։ Կանաչ թեյի մեջ պարունակվող որոշ հանքանյութեր բարձրացնում են տղամարդու ուժը: Հայտնի են նաև դրական հատկություններ, որոնք ազդում են օրգանիզմի մարսողական համակարգի վրա։
Խմիչքի հսկայական քանակությամբ օգտակար հատկությունները լրացնում են օրգանիզմից քաղցկեղի բջիջները «հեռացնելու» կարողությունը, որն այսօր շատ արդիական է։
Եթե կանաչ թեյ եք խմում առանց շաքար ավելացնելու, կարող եք ազդել ատամի էմալի ամրացման վրա՝ ֆտորի պարունակության պատճառով։
Կանաչ թեյի առավելությունը նաև անոթային հիվանդությունների ռիսկի նվազեցումն է: Օգտակար հատկության՝ նյութափոխանակության բարելավման շնորհիվ այս ըմպելիքն օգնում է նվազեցնել քաշը։
Վիտամին P-ի օգտակար հատկությունների շնորհիվ կանաչ թեյն ամրացնում է արյունատար անոթները և օգնում պայքարել ալերգիայի դեմ։
Որոշակի սխալ կարծիք կա, որ կանաչ թեյը նպաստում է ցելյուլիտի այրմանը։ Այս ըմպելիքի սննդարար տերեւները թույլ չեն տա անտեղի նիհարել։
Կանաչ թեյի մեջ հայտնաբերված թեինը շատ ավելի առողջարար է, քան կոֆեինը:
Կանաչ թեյը նաև նվազեցնում է արյան ճնշումը։ Ուստի ցածր ճնշում ունեցող մարդիկ չպետք է խմեն այս ըմպելիքը։
Իսկապես առողջարար ըմպելիք պատրաստելու համար պետք է ջուրը տաքացնել առանց եռման աստիճանի (60-95*C): Եռացող ջուրը կարող է ոչնչացնել կանաչ թեյի բոլոր օգուտները: Չի կարելի ջուր ավելացնել ծորակից, քանի որ այն կարող է ոչնչացնել օգտակար նյութերը։