Հնարավո՞ր է ընկույզը պահել սառնարանում և ինչպես անել այն, որպեսզի պահպանվի մեկ տարի

Դիտումներ 2277

Հնարավո՞ր է ընկույզը պահել սառնարանում և ինչպես անել այն, որպեսզի պահպանվի մեկ տարի

Ավելի լավ է ընկույզի միջուկը չհանել իրենց կոշտ կեղևից, քանի որ դա պաշտպանում է դրանք անցանկալի բորբոսից կամ չափից ավելի չորացումից: Այնուամենայնիվ, շատերը նախընտրում են դրանք ձեռքի տակ ունենալ առանց կեղևի՝ արագ ավելացնելու համար ճաշատեսակին կամ պարզապես ուտելու համար:

 

 

Ընկույզը փչանալուց պաշտպանելու համար կարևոր է.

  • պահել դրանք զով մութ տեղում
  • օգտագործել փակ բանկա կամ պլաստիկ տուփ


Ընկույզի միջուկները նախապես չորացրեք միկրոալիքային վառարանում 10 րոպե 100-150 ° C ջերմաստիճանում, դա կօգնի ախտահանել դրանք:

Եթե ​​կեղևավորված ընկույզները թողնեք առանց լրացուցիչ պաշտպանության, դրանք շատ արագ կդառնան ուտելու համար ոչ պիտանի:

 

 

Հնարավո՞ր է ընկույզը պահել սառնարանում

Եթե ​​ցանկանում եք ընկույզը պահել մի քանի ամիս, ապա սառնարանը լավ լուծում է։



Այնուամենայնիվ, կարևոր է պահպանել որոշակի պայմաններ.

  • ընկույզի միջուկները պետք է տեղադրվեն հերմետիկ տարաների մեջ
  • սառնարանում պահպանման օպտիմալ ջերմաստիճանը 4 աստիճան է, ժամկետը ոչ ավելի, քան 4-5 ամիս
  • սառցարանում ընկույզները թարմ կմնան 2 տարի, իսկ խցիկից հանվելուց հետո 2 ժամից պատրաստ կլինեն ուտելու


Ամենաընթերցվածը