Հնարավո՞ր է ընկույզը պահել սառնարանում և ինչպես անել այն, որպեսզի պահպանվի մեկ տարի
Դիտումներ 2277
Ավելի լավ է ընկույզի միջուկը չհանել իրենց կոշտ կեղևից, քանի որ դա պաշտպանում է դրանք անցանկալի բորբոսից կամ չափից ավելի չորացումից: Այնուամենայնիվ, շատերը նախընտրում են դրանք ձեռքի տակ ունենալ առանց կեղևի՝ արագ ավելացնելու համար ճաշատեսակին կամ պարզապես ուտելու համար:
Ընկույզը փչանալուց պաշտպանելու համար կարևոր է.
- պահել դրանք զով մութ տեղում
- օգտագործել փակ բանկա կամ պլաստիկ տուփ
Ընկույզի միջուկները նախապես չորացրեք միկրոալիքային վառարանում 10 րոպե 100-150 ° C ջերմաստիճանում, դա կօգնի ախտահանել դրանք:
Եթե կեղևավորված ընկույզները թողնեք առանց լրացուցիչ պաշտպանության, դրանք շատ արագ կդառնան ուտելու համար ոչ պիտանի:
Հնարավո՞ր է ընկույզը պահել սառնարանում
Եթե ցանկանում եք ընկույզը պահել մի քանի ամիս, ապա սառնարանը լավ լուծում է։
Այնուամենայնիվ, կարևոր է պահպանել որոշակի պայմաններ.
- ընկույզի միջուկները պետք է տեղադրվեն հերմետիկ տարաների մեջ
- սառնարանում պահպանման օպտիմալ ջերմաստիճանը 4 աստիճան է, ժամկետը ոչ ավելի, քան 4-5 ամիս
- սառցարանում ընկույզները թարմ կմնան 2 տարի, իսկ խցիկից հանվելուց հետո 2 ժամից պատրաստ կլինեն ուտելու
Ամենաընթերցվածը