Հիշու՞մ եք շատ հայտնի Կալագյոշը․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 2010

Հիշու՞մ եք շատ հայտնի Կալագյոշը․ Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  • Ոսպ - 1 բաժակ
  • Մածուն - 200 գ
  • Ալյուր - 2 ճ․գ․
  • Ջուր - 2 բաժակ
  • Սոխ - 2 հատ
  • Ձիթապտղի յուղ - 2 ճ.գ.
  • Կարագ - ըստ ճաշակի
  • Սխտոր - 2 պճեղ
  • Չոր լավաշ
  • Աղ - ըստ ճաշակի

 



Պատրաստման եղանակը

Ոսպը եռացնել, քամել և մի կողմ դնել։

 

 

Կաթսայի մեջ լցնել մածունը, ալյուրը և արագ խառնել՝ ավելացնելով եռման ջուր։

Դրեք տաք կրակի վրա և եռացրեք՝ երբեմն խառնելով։ Իջեցնել կրակը և եփել ևս 3-4 րոպե, ավելացնել աղը՝ ըստ ճաշակի։

 



Սոխը տապակել բուսայուղով և կարագով։ Ավելացնել աղացած սխտորը և հարել։

 

 

Մատուցելուց առաջ ճաշատեսակը լցրեք ափսեի մեջ՝ ապուրի ամանի մեջ դնել մանր կտրատած չոր պիտայի հացը, ավելացնել 4-5 ճ.գ. ոսպ, լցնել 1-2 ճ.գ. տապակած սոխ, ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ մածուն։



Ամենաընթերցվածը