Հիշու՞մ եք շատ հայտնի Կալագյոշը․ Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 2010
Բաղադրիչներ
- Ոսպ - 1 բաժակ
- Մածուն - 200 գ
- Ալյուր - 2 ճ․գ․
- Ջուր - 2 բաժակ
- Սոխ - 2 հատ
- Ձիթապտղի յուղ - 2 ճ.գ.
- Կարագ - ըստ ճաշակի
- Սխտոր - 2 պճեղ
- Չոր լավաշ
- Աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ոսպը եռացնել, քամել և մի կողմ դնել։
Կաթսայի մեջ լցնել մածունը, ալյուրը և արագ խառնել՝ ավելացնելով եռման ջուր։
Դրեք տաք կրակի վրա և եռացրեք՝ երբեմն խառնելով։ Իջեցնել կրակը և եփել ևս 3-4 րոպե, ավելացնել աղը՝ ըստ ճաշակի։
Սոխը տապակել բուսայուղով և կարագով։ Ավելացնել աղացած սխտորը և հարել։
Մատուցելուց առաջ ճաշատեսակը լցրեք ափսեի մեջ՝ ապուրի ամանի մեջ դնել մանր կտրատած չոր պիտայի հացը, ավելացնել 4-5 ճ.գ. ոսպ, լցնել 1-2 ճ.գ. տապակած սոխ, ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ մածուն։
Ամենաընթերցվածը