Հիշեք մեկընդմիշտ. այս մթերքները չի կարելի ուտել նախաճաշին
1. Երշիկով և պանրով սենդվիչներ՝ քաղցկեղածինների վնասակար խառնուրդ
Չնայած այն հանգամանքին, որ նման նախաճաշը շատ համեղ է թվում, այն կարող է մեծ վնաս հասցնել առողջությանը։ Առավոտյան նման չոր կերակուրը պարբերաբար ուտելով՝ կարող եք հաճախակի փորկապություն, գաստրիտ և աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված այլ խնդիրներ ունենալ։
2. Սուրճն իսկական «թույն» է սոված ստամոքսի համար
Առավոտյան այս բուրավետ ու կազդուրիչ ըմպելիքը շատերի համար ավանդույթ է դարձել։ Նրանցից ոմանք նույնիսկ չեն նախաճաշում, այլ բավարարվում են միայն մեկ բաժակ սուրճով։ Եթե սուրճ եք խմում դատարկ ստամոքսին, ապա այն գրգռում է ստամոքսի լորձաթաղանթը, մեծացնում է ստամոքսահյութի արտազատումը և հանգեցնում լեղու արտազատման, ինչի հետևանքով առաջանում է այրոց և ստամոքսի ցավ։ Բայց շատ ավելի վատ է, երբ սուրճի մշտական օգտագործումը հրահրում է գաստրիտի և նույնիսկ խոցերի առաջացման։ Խուսափելու համար այս ըմպելիքը խմեք միայն առատ նախաճաշելուց հետո:
3. Արագ չոր նախաճաշ՝ ուղիղ ճանապարհ դեպի գիրություն
Չնայած սենսացիոն գովազդին՝ նախաճաշի հացահատիկները ոչ մի օգուտ չեն բերում օրգանիզմին։ Դրանք պարունակում են հսկայական քանակությամբ գլյուկոզա և ֆրուկտոզա, նման արագ ածխաջրերը ոչ միայն հանգեցնում են ինսուլինի բարձրացման, այլև ակնթարթորեն ներծծվում են մարմնի կողմից: Այդ իսկ պատճառով մարդը կուշտ է լինում միայն մի քանի ժամ, իսկ քաղցը գալիս է ճաշից շատ առաջ։
4. Բանանը սիրտ-անոթային հիվանդություններ առաջացնող միրգ է
Ինչպե՞ս կարող է բանանը վնասակար լինել: Ի վերջո, դրանք օգտակար վիտամինների աղբյուր են, որոնք տալիս են առողջություն և գեղեցկություն։ Եթե դրանք օգտագործում եք ճաշի կամ երեկոյան, ապա դրանք իսկապես օգտակար են։ Բայց եթե ուտում եք առավոտյան սոված փորին` սրտանոթային հիվանդություններով հիվանդանալու վտանգը մեծանում է։
5. Քաղցրավենիք և խմորեղեն՝ դելիկատեսներ, որոնք հանգեցնում են շաքարախտի
Հավանաբար աշխարհում չկա այնպիսի մարդ, ով չնախաճաշի համեղ տորթով կամ բուլկիով։ Նման մթերքները տալիս են գերազանց տրամադրություն և էներգիա, բայց միայն կարճ ժամանակով։ Նման նախաճաշից հետո որոշ ժամանակ անց զգացվում է քնկոտություն։
6. Ցիտրուսային մրգեր և դրանցից հյութեր՝ ալերգիա և գաստրիտ
Ցիտրուսային մրգեր դատարկ ստամոքսին ուտելու, ինչպես նաև մրգահյութեր խմելու նորաձևությունը չի նահանջում։ Շատ երիտասարդ կանայք նախաճաշում են այս կերպ՝ գեղեցիկ տեսք ունենալու և նիհար լինելու համար։ Սակայն նարնջի, մանդարինի և այլ ցիտրուսային մրգերի օգտագործումը և նույնիսկ դատարկ ստամոքսին վնասակար է առողջությանը։
Ինչպես պետք է լինի առողջ նախաճաշը.
Որպեսզի նախաճաշը ոչ թե վնաս, այլ օգուտ բերի, անհրաժեշտ է ճիշտ մթերքներ ընտրել։
Նախաճաշը պետք է լինի թեթև և սննդարար։ Առավոտյան սննդակարգում պետք է ներառել սպիտակուցներ և ածխաջրեր, որոնք հագեցնում են մարմինը, ինչպես նաև լիցքավորում այն էներգիայով ամբողջ օրվա համար։
Նաև նման սնունդը սկսում է մարսողական համակարգը և օրգանիզմը լցնում վիտամիններով, սպիտակուցներով և երկաթով;
Ձու՝ եփած, տապակած կամ շոգեխաշած. նման մթերքները օրգանիզմին ապահովում են օգտակար սպիտակուցներով և հագեցվածության զգացում են հաղորդում;
Ամբողջական հացահատիկի հաց՝ օրգանիզմին անհրաժեշտ առողջ ածխաջրերի աղբյուր;
Ընկույզ - նորմալացնում է ստամոքսահյութի թթվայնությունը և կայունացնում մարսողական պրոցեսները;
Մեղր՝ այս բնական քաղցրությունը կօգնի օրգանիզմին ավելի արագ արթնանալ։