Հին կայսրերի թեյը մաքրում է զարկերակները, վերացնում վիրուսները և ակտիվացնում արյան շրջանառությունը
Այս խոտաբույսերը հնագույն ժամանակներից օգտագործվել են իր բազմակողմանի բուժիչ ազդեցության համար:
Կոճապղպեղը պարունակում է մի քանի արժեքավոր եթերային յուղեր, որոնք տալիս են նրան բնորոշ հոտը, ինչպես նաև յուրահատուկ համը:
Արդյունքում այս յուղերն ունեն չափազանց ուժեղ հակաբակտերիալ, հակավիրուսային և հակամակաբույծ ազդեցություն։
Բացի այդ, այն նպաստում է առողջ մարսողությանը, բարձրացնում է իմունիտետը, բուժում ասթման, օգնում է սրտին և արյան անոթներին, ինչպես նաև նվազեցնում է ցավը և շատ ավելին:
Ահա նրա ամենակարևոր հատկանիշներից մի քանիսը.
1. Ցավազրկող է․
Կոճապղպեղը շատ արդյունավետ միջոց է գլխացավի դեմ։ Հատկապես արդյունավետ է գրիպի, մրսածության, հազի և սինուսիտի դեպքում։ Այն կարող է նաև թեթևացնել մկանային ցավը:
2. Իմունիտետի բարելավում․
Կոճապղպեղի կանոնավոր օգտագործումն ապացուցված է, որ բարելավում է իմունիտետը:
3. Կանխում է սրտի կաթվածը և ինսուլտը
Օրական ընդամենը մեկ բաժակ կոճապղպեղով թեյը նվազագույնի է հասցնում սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը:
4. Ակտիվացնում է արյան շրջանառությունը
Կոճապղպեղը բարձրացնում է մարմնի ջերմաստիճանը և դրանով իսկ նպաստում արյան շրջանառությանը։
5. Սպանում է վիրուսները
Կոճապղպեղը օգնում է ոչնչացնել վիրուսները։ Այն նաև արդյունավետ է վիրուսների դեմ, որոնք առաջացնում են ավելի լուրջ հիվանդություններ, ինչպիսիք են հերպեսը և գրիպը:
6. Վերացնում է մազաթափությունը։ Շամպունի մեջ կոճապղպեղի փոշի պարբերաբար ավելացնելու արդյունքում այն օգնում է ամրացնել մազերը և դադարեցնել մազաթափությունը։
Ձեզ անհրաժեշտ կլինեն հետևյալ բաղադրիչները.
1 բաժակ (250 մլ) ջուր
1/4 թեյի գդալ կոճապղպեղի փոշի կամ 1/2 թեյի գդալ թարմ կոճապղպեղի արմատ
1/4 թեյի գդալ քրքումի փոշի գումարած մի պտղունց կարմիր կծու պղպեղ
50 մլ քունջութի կաթ
1-2 թեյի գդալ մեղր ըստ ցանկության
1/2 թեյի գդալ կանաչ կամ սև թեյ
Ջուրը բերեք եռման աստիճանի և ավելացրեք թեյը, կոճապղպեղը, պղպեղը և քրքումը։ Թողեք 10 րոպե, որպեսզի սառչի։ Այնուհետև վրան ավելացրեք կաթ և մեղր։
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 1 բաժակ շաբաթական 3-4 անգամ։