Հին հույների առողջարար ըմպելիքը՝ անմոռանալի համ, կախարդական բուրմունք և հսկայական առավելություններ
Ուրցով թեյի օգուտները դժվար է գերագնահատել. սա վիտամինների և եթերային յուղերի, դաբաղանյութերի և թթուների իսկական խառնուրդ է:
Բույսի չոր ծաղկաբույլերով թեյը խորհուրդ է տրվում օգտագործել անքնության դեպքում, այն նաև արդյունավետորեն թեթևացնում է ցավը ռևմատիզմի և արթրիտի ժամանակ : Այս բույսը լայնորեն կիրառվում է թոքերի տարբեր հիվանդությունների դեպքում՝ ասթմա, բրոնխիտ։
Թեյնիկի մեջ լցնել 3 ճ/գ. սև թեյ և 2 ճ. չորացրած ուրց, լցնել եռման ջուր և թողեք եփվի: Ավելացնել շաքարավազ կամ մեղր ըստ ճաշակի:
Ուրցը նաև կարող եք հավասար համամասնությամբ խառնել անանուխի և օրեգանոյի հետ։ 1 ճ․գ․ լցնել այս խառնուրդը թեյնիկի մեջ, վրան լցնել եռման ջուր և թողնել եփվի: Նման ըմպելիքը շտապօգնություն է նևրոզների, անքնության, տրամադրության անկման և հոգնածության ժամանակ։
Բույսի մեջ թիմոլի բարձր պարունակության պատճառով այն խորհուրդ չի տրվում օգտագործել գաստրիտով, ստամոքսի խոցով, հիպերթիրեոզով, շաքարախտով տառապող մարդկանց: Հղի կանայք և երեխաները պետք է խմեն ուրցի վրա հիմնված ըմպելիքներ միայն բժշկի հետ խորհրդակցելուց հետո՝ դեղաչափը ճշտելու համար։