Հայտնի մթերքներ, որոնք օգտակար են ստամոքսի համար

Դիտումներ 571

Հայտնի մթերքներ, որոնք օգտակար են ստամոքսի համար

1. Մրգեր և բանջարեղեն.

Հատկապես օգտակար են նրանք, որոնք կարելի է օգտագործել առանց գազօջախի վրա եփելու՝ թարմ։ Ամենաառողջ բանջարաղեններ և մրգերն են տանձ, սալոր, ծիրան, ելակ, հաղարջ, կաղամբ, վարունգ, լոլիկ:

 

 

2. Ընկույզ և սերմեր.
Ընկույզների կալորիականությունը բարձր է, բայց դրանք այնքան օգտակար նյութեր ունեն՝ վիտամիններ, առողջ ճարպեր, սպիտակուցներ։ Ընկույզները հիանալի կերպով մարսվում են՝ առանց ստամոքսը ծանրաբեռնելու։ 



Մի բուռ ընկույզն ու սերմերը երկար ժամանակ կպարգևեն ձեզ հագեցվածության զգացում և ուժ՝ ցանկացած աշխատանք կատարելու համար՝ մտավոր կամ ֆիզիկական:

 

 

3. Ձկով ուտեստներ
Խորհուրդ է տրվում ձուկ ուտել ավելի հաճախ՝ շաբաթական առնվազն մի քանի անգամ։ Էական օմեգա թթուներ, շատ բարձրորակ սպիտակուցներ, կալցիում, ցինկ, ֆոսֆոր, յոդ - այս բոլորը հարուստ են ձկներում: 

 



4. Ամբողջական հացահատիկի հաց.
Դժվար է ամբողջությամբ հրաժարվել ալյուրից, հատկապես հացից։ Բայց դուք կարող եք անցնել ամբողջական հացահատիկի հացին: Համեղ է և առողջարար։ Բացի այդ, նման հացը կարող է պարունակել հավելումներ՝ դդմի սերմի, չամիչի, կտավատի, չորացրած լոռամրգի, խուրմայի տեսքով։ 



Ամենաընթերցվածը