Հայկական ապուր ոսպով և ավելուկով․ Համից չեք կարող կշտանալ

Դիտումներ 876

Հայկական ապուր ոսպով և ավելուկով․ Համից չեք կարող կշտանալ

Բաղադրիչներ

  • Ավելուկ - 150 գ
  • Ոսպ - 100 գ
  • Սոխ - 1 հատ
  • Սխտոր - 2 պճեղ
  • Կարագ - ըստ ճաշակի
  • Աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի
  • Ալյուր (ըստ ցանկության) - 1 ճ․գ․


Ավելուկը 1-2 ժամ թրջել ջրի մեջ, որպեսզի դառնությունը դուրս գա։ Ոսպը թրջում ենք կես ժամ։

Ավելուկը ողողում ենք և եփում 5-7 րոպե եռման ջրի մեջ։ Քամեք և եփած երկար ցողունները մանր կտրատեք։

 

 

Մաքրել սոխը և կտրատել փոքր խորանարդների։ Տապակել մինչև դարչնագույն դառնա՝ միջին ջերմության վրա տապակի մեջ: Ապա տեղափոխում ենք թավայի մեջ, որտեղ եփվելու է ապուրը։

 



Սոխին ավելացնել ավելուկն ու ոսպը, տապակել ձեթի մեջ։ Աղ եւ պղպեղ ավելացնել։ Ապուրը թանձրացնելու համար ավելացնել ալյուրը։

Ջուր ավելացրեք և ապուրը եփեք 20-30 րոպե։

 

 

Մատուցման համար պատրաստել սխտորի սոուս՝ 2 պճեղ սխտորը ճզմել և ապուրից մի քիչ արգանակ ավելացնել։



Ամենաընթերցվածը