Հանկարծակի մահվան ռիսկը նվազեցնելու համեղ միջոց. այն, ինչ դուք պետք է իմանաք կծու պղպեղ ուտելու մասին
Կծու պղպեղի սիրահարները առավելություն ունեն նրանց նկատմամբ, ովքեր այս մթերքը չեն ներառում իրենց սննդակարգում։
Մասնագետների կարծիքով՝ այն մարդկանց մոտ, ովքեր շաբաթական մինչև 4 անգամ կամ ավելի կծու պղպեղ են օգտագործում, մահվան վտանգը 23%-ով ցածր է։
Պպտուղները մեծ քանակությամբ կապսաիցինի, B, C, P խմբերի վիտամինների շնորհիվ ունեն հզոր հակաբակտերիալ և հակավիրուսային ազդեցություն։
Կծու պղպեղի կանոնավոր օգտագործումը կօգնի ամրապնդել իմունային համակարգը, պաշտպանել վնասակար բակտերիաներից։
Բավական է սննդակարգ մտցնել փոքր քանակությամբ կծու պղպեղ՝ մարսողական համակարգի աշխատանքը բարելավելու և ախորժակը բարձրացնելու, արյան շաքարի մակարդակը նվազեցնելու համար։
Կծու պղպեղի դրական ազդեցությունը առողջության վրա կապված է կապսաիցինի մոլեկուլի հետ, որն առկա է մթերքի բաղադրության մեջ։
Դրա օգտագործումը նպաստում է ճարպերի այրմանը, նվազեցնում է հանկարծակի մահվան հավանականությունը, սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը, պաշտպանում է ինսուլտից և քաղցկեղից։
Կծու պղպեղ ուտելիս օգտակար է մի քիչ կաթ կամ մածուն խմել՝ այրվող սենսացիան նվազեցնելու համար: