Համեղագույն հարիսայի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 688

Համեղագույն հարիսայի բաղադրատոմսը

Հարիսան հայկական ազգային մսային ուտեստ է։ Հարիսան սովորաբար պատրաստվում է հավից, բայց երբեմն պատրաստում են նաև հնդկահավից կամ նույնիսկ գառան մսից։

 

 

Հարիսան սովորաբար եփում է դանդաղ, առնվազն 5-6 ժամ, մինչև հավի միսը «հալվի» ցորենի մեջ։

 



Բաղադրիչներ

  • Հավի միս - 500 գ
  • Ձավար - 500 գ
  • Ջուր - 3 լ
  • Կարագ - 200 գ
  • Աղ - ըստ ճաշակի

 

 

 



  1. Հավի միսն ու ձավարը ծածկում ենք սառը ջրով և եփում մինչև հավը կիսով չափ եփվի։
  2. Հավի միսը հանեք և առանձնացրեք ոսկորներից։
  3. Մաքրած հավի միսը նորից տեղափոխում ենք ձավարով թավայի մեջ։
  4. Շարունակեք եփել 5-6 ժամ՝ անընդհատ խառնելով։
  5. Եփելուց 10 րոպե առաջ ավելացնել կարագն ու աղը։


Ամենաընթերցվածը