Համեղագույն հարիսայի բաղադրատոմսը
Դիտումներ 688
Հարիսան հայկական ազգային մսային ուտեստ է։ Հարիսան սովորաբար պատրաստվում է հավից, բայց երբեմն պատրաստում են նաև հնդկահավից կամ նույնիսկ գառան մսից։
Հարիսան սովորաբար եփում է դանդաղ, առնվազն 5-6 ժամ, մինչև հավի միսը «հալվի» ցորենի մեջ։
Բաղադրիչներ
- Հավի միս - 500 գ
- Ձավար - 500 գ
- Ջուր - 3 լ
- Կարագ - 200 գ
- Աղ - ըստ ճաշակի
- Հավի միսն ու ձավարը ծածկում ենք սառը ջրով և եփում մինչև հավը կիսով չափ եփվի։
- Հավի միսը հանեք և առանձնացրեք ոսկորներից։
- Մաքրած հավի միսը նորից տեղափոխում ենք ձավարով թավայի մեջ։
- Շարունակեք եփել 5-6 ժամ՝ անընդհատ խառնելով։
- Եփելուց 10 րոպե առաջ ավելացնել կարագն ու աղը։
Ամենաընթերցվածը