Ինչու՞ չի կարելի առավոտյան վարսակի փաթիլներ ուտել

Դիտումներ 977

Ինչու՞ չի կարելի առավոտյան վարսակի փաթիլներ ուտել

Ինչու՞ չի կարելի նախաճաշին վարսակ փաթիլներ ուտել: Վարսակի փաթիլները շատերի համար առավոտյան ամենասիրված կերակուրն է, քանի որ վարսակի փաթիլներն օգտակար է առողջության համար, ինչպես մենք բոլորս գիտենք:

Վարսակի փաթիլները պարուրում է ստամոքսի լորձաթաղանթը՝ նորմալացնելով նրա աշխատանքը։ Քաշը նորմալացնելու համար խորհուրդ է տրվում 15 օր վարսակի ալյուր ուտել։ Միաժամանակ մարդն ազատվում է փորկապությունից։

Այնուամենայնիվ, ամեն ինչ այնքան վարդագույն չէ, որքան թվում է առաջին հայացքից։ 



Անընդհատ վարսակի փաթիլներ ուտելը, այն էլ՝ մեծ քանակությամբ, վնասակար է և նույնիսկ վտանգավոր առողջության համար։
Բանն այն է, որ յուրաքանչյուր գաստրոէնտերոլոգ ձեզ կասի, որ վարսակի փաթիլները պարունակում է ֆիտաթթու՝ մի նյութ, որը հետաձգում է աղիներում կալցիումի կլանումը։


Ավելին, ֆիտիկ թթուն ոչ միայն թույլ չի տալիս կալցիումի ներծծումը մարմնում, այլև մեր ոսկորներից մաքրում է անհրաժեշտ հետագծային տարրը: Ուստի, եթե դուք պլանավորում եք վարսակի փաթիլներով դիետա պահել, նախ պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։



Իհարկե, ամենևին էլ չարժե հրաժարվել վարսակի փաթիլներից, սակայն այս մթերքը անհրաժեշտ է մարդու օրգանիզմին։ Պարզապես փորձեք վարսակի ալյուրը փոխարինել այլ ձավարեղենի՝ հնդկաձավարի, եգիպտացորենի, կորեկի հետ, որոնք նույնպես շատ օգտակար են։

 



Ամենաընթերցվածը