Գիտեի՞ք ժինգյալով հացի պատրաստման այս բաղադրատոմսը. Այն քիչ կանաչիներով են պատրաստում, բայց կրկին շատ համեղ է ստացվում
Խմորի համար.
Ցորենի ալյուր
Ջուր 270 մլ
Բուսական յուղ
Աղ
Միջուկի համար.
հազարի տերեւներ
ճակնդեղի ձողեր
կանաչ սոխ
Եղինջ
Սպանախ
Թրթնջուկ
Սամիթ
Մաղադանոս
Հանեմ
Բուսական յուղ
Աղ
Վերցրեք խորը աման, մեջը մաղեք ալյուրն ու աղը։
Ալյուրի մեջ լցնել ջուրը և բուսական յուղը։ Վերջինս խմորն ավելի առաձգական կդարձնի։
Սկսեք հունցել: Խառնել նախ գդալով, ապա ձեռքերով։ Հարմարության համար այն կարող եք դնել ալյուրով ցրված սեղանի վրա։
Խմորը հունցում ենք մինչև հարթ և միատարր դառնա: Այն պետք է փափուկ մնա: Փաթաթել թաղանթով և թողնել 30 րոպե հանգստանա։
Միջուկի համար վերցրեք շատ կանաչիներ՝ կանաչ սոխ, հազար, թրթնջուկ, սամիթ, սպանախ, եղինջ, մաղադանոս, համեմ, ճակնդեղի ձողիկներ: Որքան շատ, այնքան լավ:
Տեսակավորել կանաչիները, հեռացնել չափազանց կոպիտ թերթիկները, լվանալ, ապա սրբիչով լավ չորացնել։ Կանաչիի յուրաքանչյուր տեսակ մանր կտրատել։
Լցնել կտրատած խոտաբույսերը մեծ ամանի մեջ և լավ խառնել։
Հանգստացած խմորը բաժանել մոտ 60 գրամանոց կտորների, գրտնակել։ Անպայման ծածկեք կտորները սրբիչով, որպեսզի դրանք չփչանան: Ես ստացել եմ 12 հատ:
Լավ ալյուրով պատված տախտակի վրա յուրաքանչյուր կտոր գրտնակում ենք շատ բարակ կլոր թխվածքի տեսքով։
Առանձին բաժակի մեջ մի կողմ ենք դնում միջուկի 2 բաժին, ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ բուսայուղ, աղ, խառնում։ Պետք չէ ամբողջ միջուկը միանգամից համեմել աղով, որպեսզի կանաչին հյութ չտա։
Գլորված խմորի վրա դնել միջուկի մի մասը՝ եզրերից թողնելով 3-4 սմ, միջուկը պետք է շատ լինի, տապակելիս ծավալը կնվազի։
Խմորի եզրերը բարձրացրեք մինչև մեջտեղը, սեղմեք:
Մինչ ծայրին հասնելը ձեռքերով մի փոքր սեղմեք «կարկանդակը», որպեսզի օդը բաց թողնվի:
Տապակել Ժինգյալով հացերը երկու կողմից չոր տապակի մեջ միջին ջերմության վրա մինչև դարչնագույն դառնա:
Մատուցել տաք վիճակում։ Բարի ախորժակ!