Գիտե՞ք այս հարցի պատասխանը․ Ո՞ր բանանն է ավելի օգտակար ուտել՝ կանաչ կամ մուգ կետերով
Երևի նկատել եք, որ որքան հասունանում է բանանը, այնքան քաղցր է այն։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ մրգի ֆերմենտները մշտապես քայքայում են օսլան (շաքարի երկար պոլիմերային ձևը) և այն վերածում պարզ շաքարների (մոնոսաքարիդներ, դիսաքարիդներ), որոնք բանանն ավելի քաղցր են դարձնում:
Ահա թե ինչու, մինչ դուք համտեսում եք գերհասունացած բանանը, դուք իրականում մաքուր շաքար եք ուտում: Բայց սա դեռ ամենը չէ։
Ճապոնացիներն ապացուցել են, որ բանանը հակաքաղցկեղային և հակաօքսիդանտ հատկություններ ունի։
Եվ այս յուրահատուկ հատկությունները լավագույնս դրսևորվում են, երբ բանանը պատվում է մուգ բծերով։
Ուստի հիշեք, որ հասած բանանը ամենաարդյունավետ հակաքաղցկեղային միջոցներից է։ Իսկ մուգ բծերով դեղին բանանը 8 անգամ ավելի լավ է առողջության համար:
Ի լրումն վերը նշված բոլորի, գերհասունացած բանանը հիանալի ընտրություն է, երբ ձեր օրգանիզմը շաքարավազի արագ ավելացման կարիք ունի: Օրինակ, երբ դուք զգում եք ձեզ շատ ընկճված և հոգնած:
Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ բանանը շատ կալորիական է, ուստի, եթե դուք պայքարում եք ձեր քաշի նվազման համար, ապա կանաչ մրգերը ձեր ընտրությունն են: Նրանք այնքան էլ շատ կալորիական չեն:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։