Շաքարի դեղի փոխարեն սոխի ջուր եմ խմում․ Բայց սոխի ջուրը այսպես պետք է պատրաստեք

Դիտումներ 1310

Շաքարի դեղի փոխարեն սոխի ջուր եմ խմում․ Բայց սոխի ջուրը այսպես պետք է պատրաստեք

Իմ շաքարի մակարդակը արդեն մի քանի տարի նորմալ է, և ես շատ ավելի հազվադեպ եմ հիվանդանում: Եվ շատ քիչ է լինում, երբ շաքարի դեղ խմեմ։ Արսեն Արամյանի գրառումն է սա և կիսվում է իր փորձով։

Իզուր չէ, որ մարդիկ ասում են, որ սոխն օգնում է յոթ հիվանդությունների դեպքում։ Բայց քչերը գիտեն, որ ոչ միայն թարմ սոխը, այլև դրա թուրմն օգտակար է շաքարի մակարդակը նվազեցնելու համար։ 
Ձեզ հարկավոր է.
3 կգ սոխ 
250 մլ եռացրած ջուր 

 


Ամբողջ սոխը բաժանել մոտավորապես 10 հավասար մասերի (չափաբաժինը օրական մեկ բաժին)։ Առավոտյան սոխի 1 մասը մանր կտրատել։ Տեղադրել էմալապատ թավայի մեջ և լցնել ջրով։

 

 

Եռացնել 8–10 րոպե։ Կրակից վերցնել և քամել։ Դեն նետեք սոխը, հեղուկը բաժանեք 3 մասի և խմեք օրը 3 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ։ Կրկնել գործողությունների նույն հաջորդականությունը 10 օր։ Կուրսը կրկնելուց առաջ մի քանի ամիս ընդմիջում կատարեք։ 

 



Սոխի կեղևի միջոցով ազատվեք հետևյալ հիվանդություններից

Ինչպես պատրաստել դեղ` սոխի կեղևից

Սոխի կեղևի թուրմ պատրաստելու համար օգտագործվում է օղի կամ սպիրտ 50–70 °։ Սոխի կեղևը (1 մաս) մանրացնում ենք, լցնում ապակե տարայի մեջ, լցնում սպիրտ կամ օղի (5-7 մաս) և թրմում 7-10 օր։

Այնուհետեւ թուրմը ֆիլտրում են եւ լցնում մուգ ապակե ամանի մեջ։ Պատրաստի դեղամիջոցն ընդունում ենք փոքր քանակությամբ:

Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։

 

 

 

 

Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:

Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։

Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):



Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։

Թուրմը տաք եղանակով պատրաստելու համար սոխի կեղևը (1 մաս) լցնում են ամանի մեջ, լցնում տաք եռացրած ջրով (10 մաս), խառնում։

Ծածկում ենք կափարիչով և 15 րոպե տաքացնում ջրային բաղնիքում։ Դրանից հետո ինֆուզիոն սառչում է սենյակային ջերմաստիճանում 1–1,5 ժամ, ֆիլտրում և զտում եռացրած ջրով մինչև բաղադրատոմսում նշված ծավալը:

Թուրմը սառը եղանակով պատրաստելու համար մանրացված սոխի 1 բաժինը լցնում են սենյակային ջերմաստիճանի 10 բաժին եռացրած ջրի մեջ, թրմում 4-12 ժամ, ապա ֆիլտրում։

Երակների վարիկոզի դեպքում բուժում սոխի կեղևով
Տոնուսը բարձրացնելու համար երակների ախտահարված հատվածները օրական 3 անգամ քսել երիցուկի և սոխի կեղևի մզվածքների խառնուրդ (1:1):

 

 

 

Բացի այդ, ոտքերի ցավի ժամանակ, խորհուրդ է տրվում լոգանքին ավելացնել սոխի կեղևի թուրմը։ Լոգանք ընդունելուց հետո ոտքերը կապում ենք առաձգական վիրակապով։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը