Գաստրոէնտերոլոգը թվարկում է անորակ մսով թունավորման նշաններ
Եթե միսը անորակ է, ապա այն բակտերիալ թույներ է պարունակում, ինչը, ի վերջո, հանգեցնում է թունավորման։
Հարցը, թե ինչպես պատահաբար չվնասել օրգանիզմին, հատկապես արդիական է գարուն-ամառ ժամանակահատվածում:
Հարկ է հիշել, որ ախտանիշներն ի հայտ են գալիս միայն մի քանի ժամ հետո։
Այս մասին ավելի մանրամասն է խոսել Վլադիմիր Ներոնովը:
Նա նշեց, որ ախտանշանները ներառում են փսխում, ջերմություն, որովայնի ցավ։
Որոշ դեպքերում ինկուբացիոն շրջանը կարող է տևել մինչև մի քանի օր:
Եթե ցանկանում եք նվազեցնել ռիսկերը, ապա պետք է հիշեք որոշ կանոններ.
Ինչպես նշել է Ներոնովը, չի կարելի հում կամ կիսաեփ մթերք ուտել։
Եթե միսը եփում են ածուխի վրա, ապա եփման ժամանակը պետք է լինի առնվազն 20 րոպե։
Այս դեպքում պաթոգենների մեծ մասը կմահանա:
Բացի այդ, բժիշկը խորհուրդ է տվել եփած մթերքը օգտագործել անմիջապես, այլև երկար չպահել այն։