Եթե ուզում եք կարգավորել ճնշումը, ապա այսքան պճեղ սխտոր պետք է ուտել
Սխտորը հայտնի է նրանով, որ այն պարունակում է ալիցին նյութ։ Բացի հատուկ հոտից, այն կարող է օգտագործվել նաև զարկերակների պատերին կուտակված ճարպերը նվազեցնելու համար։ Իրականում ալիցինը արգելափակում է անգիոտենսինի ակտիվությունը և դադարեցնում արյան երակների կծկումը և արյան ճնշման բարձրացումը։ Ահա թե ինչու մենք խորհուրդ ենք տալիս սխտորը որպես իդեալական բնական բաղադրիչ ձեր սրտի և արյան անոթների առողջության համար:
Սխտորն ավելի լավ է օգտագործել իր բնական թարմ վիճակով, և մենք խորհուրդ չենք տալիս այն եփել բարձր ջերմաստիճանում: Երբ սխտորը ծամվում է, այն արտազատում է ալիցին, իսկ երբ եփվում է, սխտորը կորցնում է կարծրանալու ունակությունը։
Որքա՞ն սխտոր պետք է օգտագործել.
Եթե ցանկանում եք կանխել արյան բարձր ճնշումը, խորհուրդ ենք տալիս օրական ուտել մոտ 1 գրամ սխտոր: Եվ, իհարկե, եթե դուք օգտագործում եք արյան բարձր ճնշման որոշ դեղամիջոցներ, ձեր բժշկի հետ ճշտեք ճիշտ դեղաչափի մասին և արդյոք կարող եք սխտոր օգտագործել ձեր նշանակված հաբերից և դեղամիջոցներից բացի:
Եթե ցանկանում եք բուժել արյան բարձր ճնշումը, ապա չեք կարող ամբողջությամբ կարգավորել այն՝ պարզապես սխտոր օգտագործելով։
Մասնագետներն ասում են, որ դրա համար պետք է օրական առնվազն 30 պճեղ սխտոր ուտել։ Բայց, ինչպես գիտենք, անհնարին ոչինչ չկա։ Եթե դեմ չեք սխտորի յուրահատուկ հոտին, ապա այն կարող եք թարմ օգտագործել։ Բայց եթե տանել չեք կարողանում սխտորի հոտը, ապա դրա սպառման այլընտրանքային տարբերակ կա։ Կարող եք նաև գտնել սխտորի վրա հիմնված հաբեր: