Եթե ուտեք այս մթերքները, ապա ձեր օրգանիզմում շատ արագ կտարածվեն մանրէները
Որոշ մթերքների ընտրությանն ու պատրաստմանը պետք է ավելի լուրջ վերաբերվել։
Բանն այն է, որ դրանք կարող են պարունակել մակաբույծներ, որոնք կարող են հանգեցնել առողջական խնդիրների զարգացման։
Օրինակ՝ կարող է առաջանալ հոգնածություն, ընկնել հեմոգլոբինը, հնարավոր են նաև ալերգիկ ռեակցիաներ։
Այս մասին ավելին պատմել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան:
Ինչպես նշեց բժիշկը, խոսքը առաջին հերթին կենդանական ծագման մթերքների մասին է։ Ժամանակի մեծ մասը խոզի մսի մասին է:
Հենց այս պատճառով էլ վտանգավոր է չեփած խորոված ուտելը, որը դրսից այրված է, իսկ ներսից հում։ Նման վարդագույն միս չի կարելի ուտել։
Սոլոմատինան մամուլի հետ զրույցում նշել է նաև, որ մակաբույծներով վարակվելու վտանգը մեծ է, եթե գետի ձուկը ճիշտ չեփվի։
Բացի այդ, ինչպես նշել է սննդաբանը, կանաչեղենը, որը դժվար է լվանալ, կարող է վտանգավոր լինել։
Օրինակ, եթե սկզբում որոշվեր հողը պարարտացնել գոմաղբով կամ այլ միջոցներով, իսկ հետո աղցանի համար կանաչեղեն պոկեին այգուց։ Մանրէները կարող են մնալ մաղադանոսի կամ սամիթի մակերեսին։ Այդ իսկ պատճառով բժիշկը խորհուրդ է տալիս կանաչեղենը մի քանի անգամ թրջել ջրի մեջ, ապա ևս մի քանի անգամ ողողել ծորակի տակ։