Եթե ունեք վիտամին C-ի պակաս, ապա կերեք այս հայտնի և ոչ հայտնի մրգերը․ դրանք նարինջ չեն
Բոլոր վիտամինների և միկրոտարրերի բավարար պարունակությունը օրգանիզմի լիարժեք գործունեության հիմնական պայմաններից մեկն է։
Դուք կարող եք համալրել վիտամին C-ն ոչ միայն դեղատնային արտադրանքի օգնությամբ, այլ նաև որոշակի մրգերի կանոնավոր օգտագործմամբ։
Մեկ միջին չափի դեղձը պարունակում է 138 մգ վիտամին C։
Վիտամին C-ի կրկնակի չափաբաժինը (մեծահասակների համար 1 օրվա համեմատ) հայտնաբերվել է էկզոտիկ գուավայում, որն ունի շատ հաճելի հոտ:
Երեկոյան երկու հասած կիվի կերեք։ 1 միջին չափի մանգոն պարունակում է 72,8 մգ վիտամին C, ինչպես նաև տեսողությունը պաշտպանող հակաօքսիդանտ, ինչը հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր շատ են աշխատում համակարգչով։ Այս միրգը նույնիսկ սառեցված վիճակում չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները։
Արքայախնձորի մեջ հայտնաբերված է 79 մգ: Այն նաև օգնում է մարմնին ավելի արագ մշակել սպիտակուցը:
Ելակն ավելի շատ (85 մգ) վիտամին C ունի: Այս հատապտուղը հարուստ է մանգանով, որն ունակ է նորմալ պահել արյան շաքարի մակարդակը։