Եթե ունեք դիաբետ, ապա անպայման օգտագործեք այս համեմունքը․ Այն նվազեցնում է շաքարի մակարդակը
Դարչինը շատ օգտակար հատկություններ ունի։
Դարչինը լավագույն համեմունքն է շաքարախտով հիվանդ մարդկանց համար։ Բանն այն է, որ այն օգնում է օրգանիզմին ակտիվացնել գլյուկոզայի տեղափոխումը բջիջներ: Սա նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը:
«Հաճախ է պատահում, որ II տիպի շաքարախտի դեպքում ինսուլին կա, գլյուկոզա է քաշում բջիջ, բայց չի բացվում։
Դարչինը, այսպես ասած, ապահովում է հենց այս «բանալու» զուգակցումը «կողպեքի» հետ։ Բջիջը բացվում է, և գլյուկոզայով ինսուլինը անցնում է դրա մեջ։ Ըստ այդմ, արյան մեջ շաքարի մակարդակը նվազում է»,- բացատրեց Ելենա Սոլոմատինան։
Բացի այդ, դարչինը հայտնի է հակաօքսիդանտ հատկություններով, այս համեմունքն ունի հակաբորբոքային ազդեցություն: Իսկ դարչինը օգտակար է նաեւ նրանց համար, ովքեր փորձում են ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից։
Նրա հոտն ազդանշան է տալիս ուղեղին, որ մարդը կարծես կուշտ է և այլևս սննդի կարիք չունի: Արդյունքում դարչինը թույլ է տալիս քիչ ուտել և ավելի քիչ կալորիա ստանալ:
Օգտագործելուց առաջ դուք պետք է խորհրդակցեք մասնագետի հետ։