Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա ձեզ արգելված է այս մթերքը ուտել․ Ով և ինչու չպետք է սխտոր ուտի
Սխտորը հայտնի մթերք է, որն առանձնանում է իր հատուկ բույրով։
Հաճախ նման ապրանքը ավելացվում է տարբեր ուտեստների մեջ, օրինակ՝ ապուրների կամ աղցանների մեջ։ Բայց ոչ բոլորը կարող են սխտոր ուտել։
Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն պարունակում է բազմաթիվ ակտիվ նյութեր, որոնք կարող են գրգռել ստամոքսի լորձաթաղանթը:
Եթե դրա հետ կապված արդեն խնդիրներ կան, ապա սխտորն արգելված է։
Սա վերաբերում է նաև նրանց, ովքեր բախվում են աղիների հիվանդությունների հետ։
Հետեւաբար, մարդիկ, ովքեր խնդիրներ ունեն աղեստամոքսային տրակտի հետ, ավելի լավ է սննդակարգից հեռացնել նման մթերքը:
Բայց ցանկը դրանով չի ավարտվում.
Սննդաբան Եվգենի Արզամասցևն ավելին է պատմել, թե ով չի կարելի սխտոր ուտել։
Նա նշեց, որ խորհուրդ է տրվում որոշ ժամանակով հրաժարվել սխտորի օգտագործումից այն մարդկանց, ովքեր վիրահատվել են։ Այնուամենայնիվ, այնտեղ կան նյութեր, որոնք ազդում են արյան հեղուկության վրա, ինչը կարող է լրացուցիչ խնդիրների հանգեցնել։