Եթե ունեք այս ախտանիշները, ապա ձեզ արգելված է սուշի և ռոլլեր ուտելը
Սուշին և ռոլլերը այն ուտեստներն են, որոնք միշտ էլ սիրված են: Այն պարունակում է մի շարք հետքի տարրեր և վիտամիններ։
Բայց կան որոշակի ռիսկեր:
Բանն այն է, որ պատրաստման տեխնոլոգիայի խախտման դեպքում կարող եք բախվել թունավորման և այլ խնդիրների։ Ռոլլերն ու սուշին չպետք է մեկ օրից ավելի պահել սառնարանում։
Կարևոր է նաև կենտրոնանալ պիտանելիության ժամկետի վրա՝ խանութից պատրաստի գնելիս:
Այս մասին հայտնել են Ռոսպոտրեբնադզորի ներկայացուցիչները իրենց հեռագրային ալիքում։
Մասնագետները նաև նշել են, որ որոշ հիվանդությունների դեպքում պետք է հրաժարվել նման վերաբերմունքից։ Հակառակ դեպքում կա վիճակի վատթարացման վտանգ, կարող է առողջական խնդիրներ հրահրել։
Խոսքը այն մարդկանց մասին է, ովքեր ունեն գաստրիտ, պանկրեատիտ, խոլեցիստիտ, կան մարսողական տրակտի պաթոլոգիաներ։ Չի կարելի ուտել այն սուր վարակիչ հիվանդությունների, շաքարային դիաբետի դեպքում։